Banankaka
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser
-
75 g smör
-
2 1/2 dl socker
-
2 msk mjölk
-
1/4 tsk salt
-
1 tsk vaniljsocker
-
2 ägg
-
2 mogna bananer
-
100 g blockchoklad
-
2 1/2 dl vetemjöl
-
1 tsk bikarbonat
Gör så här
Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.
Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula pecannötsglass.
Kommentarer
Trackback