Köttfärslimpa

Ikväll blev det köttfärslimpa potatis och sås. Mums.

För er som vill ha kommer här recept på köttfärslimpa. Har hur många receptböcker som helst men endast en som innehåller just köttfärslimpa. Det som är en så enkel och vanlig maträtt.


Köttfärslimpa.
 
4port. Tillagningstid ca 1½ TIMME

ca. 400 g köttfärs
3/4 havregryn eller 4 msk ströbröd
1msk potatismjöl
2 dl vatten eller mjölk
1 tsk salt
1 ägg
1 krm vit- eller svartpeppar
ca 1 msk finhackad lök, gärna fräst
1 tsk oregano
1 msk margarin helst flytande
½ msk soja


Värm ugnen till 250 grader.
Mät upp havregryn eller ströbröd och potatismjöl i en bunke.
Blanda med vätskan.
Låt svälla minst 10 minuter. Lägg i färs och salt och blanda väl.
Rör sedan ner ägg, peppar, oregano och lök.
Allt ska bara vara väl blandat, arbetas färsen för mycket blir den seg.
Forma färsen på ett stort ugnssäkert fat till en knubbig limpa.
Blanda margarin och soja och pensla på.
Sätt in fatet i mitten av ugnen, sänk genast temperaturen till 175 grader och stek ca 1 timme.
Ös över lite sky efter halva tiden.

Servera direkt med det tillbehöret ni vill ha finns många allternativ.

Smaklig måltid


Bilden är lånad från google.


Kommentarer
Postat av: Elin

Gott gott... Jag tror det finns ett recept på mustig köttfärslimpa på familjeliv i min gamla receptblogg..

Den gör vi nästan alltid o det är såå gott.. Lite annorlunda grejer i som tex senap o kethup men såå good.. :-)

Jag gillar faktiskt o jobba natt men vet inte om jag skulle vilja göra det i flera år.. Eller på sommarn.. Kan juh säga att veckan gått väldigt fort..

Det är skönt o byta lite för då ser man vad som verkligen händer på natten oxå..



kram kram

2010-04-22 @ 09:15:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0