En liten prins som tycker han sovit färdig...

mms_img351102576 (MMS)

En liten prins som tycker han sovit färdigt för stunden. :) mammas sötaste prins <3


Sommar

Det vill jag ha nu. Vintern är mysig i sig med snö och allt men jag verkligen avskyr kyla.
Jag HATAR att frysa och våran lägenhet är så jobbig för på vintern är den svinkall och på sommaren svinvarm. 
Jag lever i raggisar just nu men fryser ändå. =o( 
Så nu måste jag sysselsätta mig för att bli varm. Frågan är bara vad jag ska göra. =o/

Snälla kan någon ge mig en kamin den värmen är oslagbar  ;)

Minsta bebisarna sussar. En minut efter dr...

mms_img338016460 (MMS)

Minsta bebisarna sussar. En minut efter drömmer Noomi nått och skriker jätte högt samtidigt som hon drämmer te lillebror. Kaoset är ett faktum. Skärrad lillebror och en ännu senare kväll för dom båda. :/ rutiner på kvällen är det dåligt av här. *Suck*


Hoppas

En soft helg. 55 års kalas igår och mys söndag idag.
Försäljning idag också. Imorgon vardag med job och skola för vissa.
Läsning för mig.
Ska läsa vad för regler och så det är om hobyverksamhet. När man ska börja betala skatt osv och när hobbyverksamhet kan börja klassas som företegande osv. Någon som är insatt i det? Skulle så gärna vilja starta en webshop men vet inte riktigt vart jag ska börja. Tänkte ha det som hobbyverksamhet först kanske för att få ett litet kapital för att starta företaget. Frågan är vad som är bäst isåfall. Aktiebolag, handelsbolag osv. Mycket funderingar och lite kunskap. Har tid att få fart på det dock då jag är mammaledig. Blir det mycket fart på den kan jag jobba halv vecka och vara föräldraledig halv vecka. ;) Jaja vi får se hur det går. Ska läsa på lite först.
Hoppas eran vecka blir bra.
Kramar

Fredagsmys

Äntligen fredag
Och ikväll vankas det tacos ;)
En kall blir det också. Dock utan starkt för mig men det gör detsamma smakar lika bra.
Hoppas ni har en mysig fredag

Vardag

Nu är verkligen vardagen igång här. Cornelia är åter på dagis och jag har endast de 2 små hemma. Även om man inte tror det är det en stor skillnad. Skönt för C att få utlopp för sin energi också. Så idag blir det nog extra roligt då de ska fira henne också. ;) Så har kommunen bestämt att de ska få gå 3 dagar i veckan 5 timmar/dag. De tog ju bort det så de bara fick gå 3 timmar 5 dagar i veckan. Men äntligen säger jag. Såå skönt att slippa hämta strax innan lunch när de både är hungriga och trötta. Nu får hon börja senare och även äta så hon är mätt när hon kommer hem. Underbart säger jag.
Jag och mina 2 små hulliganer ska ta en sväng ner på viken och handla lite. Försöka få Noomi att sova också ;)
Snöar inte lika mycket nu iallafall ;)
Hoppas ni får en underbar dag. Det har jag.
Kramar

Bara lite

Det kom bara lite snö igår ;)

Snö

Så idag kom den då. För sent i mitt tycke men ändå mysigt att en äntligen titta hit.
Ja jag pratar om vintern. Idag kommer det stora underbara flingor. Så riktigt vitt blir det.
Lite snö kommer det idag.
1 timme efter första kortet och det dalar fortfarande ner snö :)

Andats

Idag var jag på vc med lilleman igen. Idag fick han inhalera iallafall. Så lite bättre är han faktiskt. Dock extremt hes. :(
Men fick reda på att han hade luftrörskatarr iallafall. Skönt att veta vad han har.

Stora tjejen kom hem med trasig sko från skolan :0s 3:e paret vi köper till henne =oI Frågan är ju vad sjutton hon gör med dom. Hon fick en 20:a av Görel igår när Cornelia hade kalas och hon sa att hon kunde köpa ett par nya skor för de pengarna =op ibland är hon för go.
Men skojakt blir det i helgen iallafall fast först ska min släkt komma ner imorgon och fira cornelia så imorgon fm ska det bakas och städas. Håller tummarna för att barnen tillåter det.

Hoppas eran helg blir bra. Vad ska ni göra?

För 4 år sen

Låg jag på förlossningen och myste med våran första gemensamma dotter.
Hon tittade ut till oss tidigt på morgonen och lyckan var enorm.
Hon har fyllt våran vardag med frustation, oro och ilska men främst enormt mycket glädje och lycka. Denna kärlek man känner för ett barn är obeskrivligt!
Så idag höjer vi fanan för våran dotter Cornelia som idag blir stor!



Cornelia 4 år!

Den bara väntar på att få komma ut

Snart ska premiärturen tas. :) Ska bädda ner lilleman ordentligt men det kan vara skönt för honom med frisk luft. Speciellt om det är astma relaterat. Eftersom detta hem har djur.
Dom har redan invigit den och den blev nog godkänd för båda somnade i vagnen här inne. :)
Bilstolen godkände lilleman oxå och mamman också.
Jag blev så kär i båda.
Absolut värda pengarna. Dock har jag ju inte varit ute med vagnen än som sagt men idag så.


Nu har vi varit på vc och han kunde inte s...

Nu har vi varit på vc och han kunde inte se om det var någon inflammation. Det var antinget för mycket vax eller var. Så vi skulle avvakta. Det märks inatt vad han har. Kan vara så att han får intensiv värk som om man sticker in en kniv och vrider om pga förkylningen sa han. :( lilla gubben. Nu sover han iallafall gott. Dock gör inte hans yngsta storasyster det så kan inte passa på att vila heller. :(


Min lilla kille har troligtvis öroninflamm...

Min lilla kille har troligtvis öroninflammation nu också. :( ja varför inte ta allt på en gång. *suck* lilla plutten. Förstår honom verkligen att han haft skrikattacker sen igår kväll om det nu värkt hål. :/ en tur till vc igen då.


Idag tog vi skaran till vc. Dom ville dock...

Idag tog vi skaran till vc. Dom ville dock bara kolla på en av barnen för om den hadde bakterie hadde nog alla det. Så det fick bli Milan eftersom han inte kan ta någon hostmedicin. Resultatet var virusinfektion så det är bara fortsätta medicinera med bisolvon och alvedon till de stora och alvedon och ventoline som vi fick till lilleman. Hon kunde höra lite tendens till kanske astma också men var lite svårt att höra då han hade slem i lungorna så telefonmöte om 2 veckor. Imorgon blir det doktor med cornelia för hennes kisseri.


Ännu en sak

Ännu ett paket kommer hitta hem till oss :)

Detta innehåller en stycken EasyXRider med sitt del.
Blir nog kanon på mina långa promenader vart nu de ska gås.



Den hitta vi på Fritidsportalen.se

Det ser vi fram emot.

Mitt i eländet

Mitt i eländet med sjuka barn så väntar jag på ett glädjande paket.
Det kommer förhoppningsvis stå här hemma i början på nästa vecka. :)

Paketets innehåll:



En Akta Graco Cosmic Comfort S Orbit till lilleman som snart växt ur sin stol.


Men det är inte bara det utan även:


Bozz Allround syskonvagn!!

Ja ni ser rätt. De som följt min blogg vet att jag så gärna ville ha denna vagn och nu är den på väg! Tror inte på det försen den står här dock ;)

Paketet är köpt på Jollyroom.se där dessa 2 fanns som kampanjpris.

Så nu bara väntar jag och så vill jag att barnen ska bli friska också så vi kan ta en premiär tur


Här sitter man med en lilleman i knät. :/ ...

Här sitter man med en lilleman i knät. :/ han sover iallafall och det är ju skönt. :) Idag har varit ännu en lugn dag. Lite film och lite godis. :) Mycket planering i mitt huvud också. Det gillas. Dock måste jag nog börja skriva upp planeringarna så jag inte glömmer. Vad jag planerar håller jag dock för mig själv ett tag till innan sakerna är färdiga. Men det är (min)vår framtid :) Nähä försöka lägga lilleman igen se om han kan sova då. Natti natti underbara läsare


Dagens frukost är lite amerikan inspirerad...

mms_img-93770531 (MMS)

Dagens frukost är lite amerikan inspirerad. Däremot är det inte amerikanska pannkakor utan plättar. Hann inte grädda upp hela satsen igår så det fick bli frukost till familjen. :)


Underbara lördag. Eller kanske inte. Sista...

Underbara lördag. Eller kanske inte. Sista gången jag kolla på klockan var den halv 3. Då hadde denna mamma inte somnat än. :/ var det inte Noomi jag hade på mage/bröst så var det Milan. Det är ju mysigt om omständigheterna hade varit annorlunda. Det jobbigaste är nog att dom verkar ha någon klocka så när jag inte är tillgänglig så vaknar de eller får hostattack eller nått. :/ men mellan 03 ungefär och 8 så har det varit småstunder av sömn iallafall. Känner mig ändå relativt utvilad. Visst hade jag kunnat sova en timme till men tror sömnen igår natt hjälpte mycket. Nu ska jag se till att inte göra många knop idag bara så stress hormonerna startar som igår. Så efter morgon tvätt av alla barn förutom Milan och lite frukost och rastning av hund tar vi nog första filmen. :) vad brukar ni titta på för film när ni är sjuka?


Mammas stackars <3 vi har en riktig sjukst...

Mammas stackars <3 vi har en riktig sjukstuga här. Madde <3 är dock på bättringsvägen ingen feber men en fruktansvärd hosta. Milan <3 har över 38 i feber och en fruktansvärd hosta. Noomi <3 har feber och en fruktansvärd hosta. Dom 2 oroar jag mig för att det ska sätta sig på lungor eller hals. Dom kan ju inte berätta så så svårt då ju. Skönt iallafall att små barn inte påverkas av febern lika mycket som vi vuxna. Värst är det nog för Cornelia <3 nu dock. :( en feber på 39.5 och hosta och om inte det var nog så har hon nu ont i örat. :( det slår aldrig fel att det ska visa sig under helgen när VC är stängt. :( Så imorgon har Cornelia och jag bestämt att det blir film dag.


En bra dag

Som ni kanske förstår av förra inlägget har det varit en ganska bra dag. Den började bra med en utvilad jag. Sen vid lunch blev det gnälliga/trötta barn sen mer stress för att hinna ner på byn sen. Sen fortsatte stressen bara så nu snurrar det lätt i huvudet och jag känner hur koncentrationen är borta. Vid minsta ljud så blir huvudet tomt.
Sen känns det lite som att så fort jag ska göra nått för mig själv som tex detta inlägg så blir det mamma, mamma, mamma. Känslan av att jag ger upp det jag håller på med infinner sig.

Men så äntligen kan jag stänga av allt och detta korta inlägg blir färdigt.

Fredag den 13:e idag. För många en otursda...

Fredag den 13:e idag. För många en otursdag enligt dom. För mig alltid en tur dag. Så även idag. Vakna mycket utvilda och känner mig pigg och glad. Så även mina barn. :) sol ute också med andra ord börjar denna fredag den 13:e helt underbart. ;) nu lite morgonkaffe sen lite Zumba mellan maskinerna tvätt. Ett drag med snabeldraken också sen tar vi helg. :) Anser ni att ni har tur eller otur fredag 13:e? Eller är det ingen skillnad?


Idag har varit en dag när jag inte gjort n...

Idag har varit en dag när jag inte gjort något. Bara umgåtts med barnen. :) en ovan dag men riktigt skön faktiskt. Haft mamma på besök och svärmor. :)


Stress symtom

Kroppens stressystem är alltid aktivt. När stress infinner sig så reagerar kroppen genom att anpassa sig till situationen:

  • Kroppen får extra krafter och motivation
  • Energi frigörs till kroppen och hjärnan
  • Blodtrycket höjs, hjärtat slår fortare
  • Lungorna vidgas för att kunna ta mer syre
  • Musklerna spänns
  • Koncentrationen höjs
  • Smärttröskeln höjs
  • Kroppens naturliga återuppbyggnadsprocess sätts på sparlåga
  • Blodet blir mer trögflytande för att vi inte ska förblöda vid eventuell skada
  • Sömnbehovet minskar
  • Matsmältningen går på sparlåga
  • Muntorrhet (kan vara därför jag bäljar i mig dricka på kvällarna)

 

Tips!

Din egen livsstil kan ligga bakom din egen stress. Var aktsam så inte stressen blir långvarig!

Min stress har varat till och från i flera år pga mina krav på mig själv men i samband med min sons födelse tror jag de största problemen utbröt.

Symtom på stress

Vid återkommande mer långvarig stress (negativ stress) kommer kroppen och psyket börja fungera sämre. Det finns en stark koppling mellan stress och sämre sömn. Nedan listas olika symtom som kan kopplas till stress. Symtomen blir fler och kan bli en realitet ju längre stressen pågår:

  • Trötthet
  • Olust att stiga upp, och gå till arbetet (har inget arbete och det tackar jag för just nu)
  • Sämre sömn, kan i sin tur leda till störd ämnesomsättning, sämre prestationsförmåga, att hormonproduktionen påverkas.
  • Likgiltighet, nedstämdhet (trodde det var en biverkning av minipillrena)
  • Humörsvängningar (trodde jag hadde med hormonerna eller byte av snus men nu vet jag bättre)
  • Irritation (samma som ovan)
  • Depression (trodde jag hadde med minipillrena att göra)
  • Ångest
  • Spänningshuvudvärk(trodde jag hadde med att jag ätit mycket värktabletter)
  • Muskelspänningar i nacke, axlar och skuldror, fibromyalgi
  • Magont
  • Hjärtklappning
  • Kroppens återuppbyggnad försämras, cellproduktionen och ämnesomsättningen blir sämre.
  • Försämrat immunförsvar, lättare att få förkylning
  • Sämre prestationsförmåga ( det har jag tvingat mig att bortse)
  • Minskad uppmärksamhet (det märker jag inte försen jag lämnat stället att det känns som jag inte varit närvarande)
  • Minskad koncentrationsförmåga (märks verkligen, speciellt om något stör mig sammtidigt som jag ska göra något)
  • Glömska, minnesluckor, sämre närminne (ja så många gånger som jag lagt bort saker den senaste tiden. Eller som jag glömmer ta med saker fast jag tänkt på det hela tiden. )
  • Obeslutsamhet
  • Högre blodsockernivåer och bukfetma, se insulin. Hormonet kortisol skapar bukfetma vid långvarig stress, ökar aptiten och även risken för att du stressäter skräpkost med högt GI-värde. Ökad tillverkning av aptithormonet Ghrelin samt minskad tillverkning av det aptitdämpande hormonet Leptin anses också spela in. (trodde jag fått ökad aptit pga minipillrena, ja magen som försvann i samband med Milans födelse har återuppstått :()
  • Ökad risk för diabetes, typ 2. Insulinresistens. Insulinstörningar anses bl.a. även kunna uppstå av störd sömn, främst djupsömn,
  • Ökad risk för fetma.
  • Hjärt- och kärlsjukdomar, ökat blodtryck, förhöjt LDL-kolesterol.
  • Förstoppning, diarré
  • Hudproblem, astma
  • Minskad sexlust (trodde det hadde med fler barn att göra )
  • Utarmning av vitaminer och mineraler
  • Snabbare åldrande
  • Förvärrat ärftligt håravfall, grått hår
  • Ökad risk för utbrändhet
  • Sämre självkänsla(Absolut. Den var bra ett tag men har nu försvunnit igen)
  • Drar sig undan (ja det har jag märkt)
  • Minskad kreativitet
  • Minskad livskvalitet

Jag MÅSTE sluta ha så höga krav på mig själv!!

Frågan är när vet man att man knockats av väggen?

 


Nu tar vi barn nummer 2 som är sjuk. Corne...

Nu tar vi barn nummer 2 som är sjuk. Cornelia <3 fick igår hög feber och hostar. Dock är ju småbarn knasiga på henne märks det inte att hon har feber. Ont i kroppen har hon också. Maddes <3 feber är på väg ner nu iallafall. :) så för hennes del går det ju iallafall åt rätt håll. Då är det bara Noomi <3 och Milan <3 som bara har hosta men är peppar peppar feberfria iallafall.


Minneslucka nummer 1 idag. :/ minns inte v...

Minneslucka nummer 1 idag. :/ minns inte vad jag sa till K för en halvtimme sen. :/ Ja jag var i vaket tillstånd. Jag kommer ha svårt för att veta i vilken ände jag ska börja. Finns många vägar just nu. Någon som varit med om att ni skulle ändra livsstil. Hur gjorde ni det?


Jag måste verkligen börja lyssna på min kr...

Jag måste verkligen börja lyssna på min kropp om jag ska få uppleva mina barns uppväxt. Jag har upplevt negativ stress för mycket så det har satt spår. Det är det största hotet för gör jag inget åt det och lär mig att ta det lugnt och inte ha så stora krav på mig själv kunna strunta i hur det ser ut hemma några dagar osv kommer det få följdsjukdomar. Har ju börjat redan känner jag. När jag läste artikeln var det mycket som stämde. Som att omgivningen ansågs negativ/fientlig gentemot mig. Ja det har jag märkt att jag har upplevt. Vet dock att det inte är så men svårt att förklara har väl extra ögon i hjärnan som har vridit det så. Som om någon vill hjälpa har tankarna mer varit den tycker jag är en belastning eller den personen tycker inte jag klarar det. Om man fått beröm har det totalt vänts i huvudet och det mer har blivit jaha den tycker jag är en dålig mor. Och humörsvängningar var också en som stämde. Det trodde jag var minipillrena som gjorde eller hormonerna. Pmsen men man har ju inte pms varje dag och snuset trodde jag också men det måste ha stabiliserats nu. Irritation var en annan och det stämmer. Minnesluckor närminnet kan blockeras. Stämmer. Jag har blivit expert på att tappa bort saker då jag inte kommer ihåg vart jag lagt dom. Eller så minns jag inte om jag gjort nått. Ökad aptit stämde. Svårt att säga nej. Stämde. Det är riktigt otäckt alla dessa punkter. Tror det fanns fler punkter som stämde och allt detta pga negativ stress som jag utsatt min kropp för för länge. Bara för jag är så envis och har sånt kontrollbehov. :( skönt att veta vad det kan vara iallafall så man kan göra något åt det dock kommer det bli svårt att be om hjälp och försöka tänka mer på mig själv inte ha så höga krav på mig själv! Men jag måste för mina barns skull. Idag har jag också känt stickningar i vänster hand. Har gjort lite ont vid handleden och det går inte över. Höger hand har också kommit lite stickningar nu. :/ så jag trodde faktiskt ett tag att jag inte skulle vakna imorgon. :( hemsk tanke. Som jag inte vill uppleva igen! Tror iof att stickningarna kan ha med att göra att jag har för trånga vantar så blodomloppet till handen stryps lite. Varför jag tar upp detta nu? Jo för jag struntar i vad samhället tycker om mig just nu tyvärr är ju samhället format så att man kan inte vara sjuk! Har man dessa symtom då är man dum i huvudet (psykiskt sjuk på fackmanna språk). Men det tror då inte jag! Kanske lite för jag har svårt att ta till mig hjälp! Men det är något jag måste lära mig för att inte krocka med väggen. Räcker med att förhållandet stupar pga mina symtom. Som tur är märkte jag det ändå ganska fort att nått inte stod rätt till. Kanske haft dessa symtom i 3 veckor. Så en lång läkning ska ske nu. Därför kommer kanske uppdatering här inte ske lika ofta. Men nu vet ni iallafall. Jag är Mari och jag lider av negativ stress pga för höga krav på mig själv! Och ja jag ställer den diagnosen själv och ja det kan säkert vara det även om jag lyckas bota mig själv och nej jag hadde inga föraningar så jag hadde kunnat förhindra att det fick fortskrida. Nu är det bara försöka se hur mycket skada det gjort! Och försöka hitta en väg tillbaka!!


En orolig Natt väntas. :/ en Lilleman som ...

En orolig Natt väntas. :/ en Lilleman som sover oroligt. Kan det ha med morötterna att göra? En Noomi som sover oroligt. Kan ha med hennes hosta att göra. En Madde som ligger och kliar sig på händerna! Det måste kollas upp tror jag.


Det var ju onödigt att stressa på städning...

Det var ju onödigt att stressa på städningen för man ville överaska. Och baka chokladbollar som att fira. Men ser det positivt. Nu är nedervåningen fin iallafall. Imorgon ska jag ta tag i tvätt igen. :/ sen städa bort julen där uppe tror jag.


Resultat :) ni kanske kan gissa vem som gj...

mms_img-13452557 (MMS)

Resultat :) ni kanske kan gissa vem som gjort vilka?


Tre bakhjälpredor. Blev chokladbollar.

mms_img-19502298 (MMS)

Tre bakhjälpredor. Blev chokladbollar.


En underbar vårdag idag. Fick lov att tvin...

mms_img-16980060 (MMS)

En underbar vårdag idag. Fick lov att tvinga ut oss på en promenad. 6 plusgrader visa visaren. :)


Lilleman gillade morötter. Vissa har probl...

mms_img-79633043 (MMS)

Lilleman gillade morötter. Vissa har problem för deras barn inte vill ha mat. Jag har ett problem för jag vet inte när jag ska sluta ge honom. :/ han vill bara ha mer. Som morotsburken åt han upp utan problem och verkade ändå vilja ha mer. :/ den var på 125 gram.


Vilken tur att jag inte gör allt jag tänke...

Vilken tur att jag inte gör allt jag tänker direkt. :) ska nog inte flytta han till hallen. Har kommit på annat jag ska ha det utrymmet till. :) så då behöver inte den möbeln målas. Men ska nog måla skohyllan iallafall. Den är sådär tråkig träfärgad. Vad jag är glad att jag lydde mamma <3 och höll Madde<3 hemma. Nu har hon 39.9 och hon ser inte pigg ut. :( lider i mamma <3


Måla möbel kanske också. Ola-Conny ska få ...

Måla möbel kanske också. Ola-Conny ska få flytta till hallen då det drar lite där han står och där har vi svarta möbler. Då kan vi ju inte ställa vit bänk där. :op så har jag ju listat ut hur vi ska ha med Elins hjälp. ;) Tack så mycket.


Idag blev det helt plötsligt en städdag. D...

Idag blev det helt plötsligt en städdag. De 2 stora barnen hålls där uppe och de 2 små sover så jag passa på att byta gardiner och då blev det automatiskt plock och dammning. Iof gör det inte mig nått då jag faktiskt tycker det är roande :) så blir det så fint också.


Madde <3 vaknade med 38.9 och hon brukar l...

Madde <3 vaknade med 38.9 och hon brukar ligga på 36 så min osäkerhet om hon skulle gå ordnade sig iallafall. Dock hade jag hellre sett att hon inte hade feber då hennes mandlar gärna spökar. :( håller tummarna att de är duktiga denna förkylning.


Imorgon blir jag gräsänka. Sambon ska på k...

Imorgon blir jag gräsänka. Sambon ska på kurs. Vad vi ska mysa jag och barnen då. <3 tror det får bli tacopaj till middag och sen fuskar vi nog och äter lite godis till någon film på kvällen också. :) Madde <3 min plutt får nog vara hemma imorgon. Hon hostar jätte mycket på kvällar och nätter så hon blir så slut på dagarna. Vaknar ofta med huvudvärk när hon har denna hosta. :( igår hade hon feber men idag var hon fri. Tycker det där är jätte svårt om man ska låta dom gå eller inte. Men eftersom hon är påvärkad av hostan då hon är så trött. Hur brukar ni bedömma? När ska dom vara hemma och när kan de gott gå till skolan?


Det är inte mycket snö men Noomi <3 måste ...

mms_img-13198067 (MMS)

Det är inte mycket snö men Noomi <3 måste ju prova sin julklapp som hon fick av farmor och farfar. Var med blandade känslor hon åkte.


Idag har jag tagit steget mot ett av mina ...

Idag har jag tagit steget mot ett av mina många mål. Anser väl att det är ett av de största målen/önskningarna. Då det målet har med massa annat att göra som självkänslan och välmåendet som har med humör och orken som i sin tur har med känslan att jag skulle kunna bli en bättre förälder så tar jag tag i detta så kommer självkänslan och välmåendet bli bättre och då blir humöret och orken bli bättre och då kommer jag känna mig som en mycket mycket bättre mamma. <3 så bye bye kilon. ;) dock kommer det bara vara kg jag kommer ha koll på. Visst skulle det vara kul att räkna bort cm men jag gjorde det med herbalife och det spelar ingen roll hur mycket cm som försvinner. Huvudsaken är att jag trivs med min kropp. Och då vill jag inte bry mig om cm. Och det kanske bara blir start och slut kg. För att se hur mycket jag vill väga. Har ett mål men det kan vara så att jag trivs så bra innan jag kommer dit så jag stannar. Det kommer ni nog märka. :)


Så underbart att ha min stora prinsessa he...

Så underbart att ha min stora prinsessa hemma igen. En mamma är ju alltid en mamma. Och som mamma vill man ha sina barn nära. :) så nu är mitt mamma <3 helt. ;) dock har MAdde fått feber. :( hon vaknade igår och var lite varm sen blev det värre igår kväll. Hoppas innerligt att hon slipper halsfluss iallafall. Hostan finns där. :( Jaja nu ska jag iallafall ge mig själv en spark i arslet så jag kommer upp ur sängen. Måste försöka få lite rutin på morgonen också känner jag. Kanske börja gå upp vid 6 eller 7 även om jag kan tryna. Så kan jag väcka barnen halv 8 så de också slipper förskjutna dagar utan kör fm. Vila för att somna skapligt på kvällen. Som det är nu så sover Noomi på em för hon inte orkar eller så somnar hon runt sex på kvällen men vaknar sen igen och är vaken till mellan 22-23. Är såå jobbigt att inte få lugnt innan man ska sova.


Det är ju bara lördag en gång i veckan. ;)

mms_img-43926825 (MMS)

Det är ju bara lördag en gång i veckan. ;)


Nu är Madde hemma igen. Tar en stund att å...

Nu är Madde hemma igen. Tar en stund att åka speciellt då man måste äta i Oskarshamn (har blivit vana) och även på godishuset :op kan dock ha att göra med att man inte åker så ofta. :)


Funderingar

skulle verkligen råd från någon. jag har ju tidigare skrivit att jag vill hitta våran stil i hemmet. Dock är min sambo inte till mycket hjälp. ;) så jag antar att jag har ganska fria tyglar. :op jag har alltid gillat de neutrala färgerna som svart, vit och grå med lite stänk av färgklickar. det tycker jag är snyggt som lila och blå till de färgerna. Jag tror ett hem skulle kunna bli jätte snyggt med bara de färger. dock har jag problem att få ihop det om man ska ha vita väggar, svarta möbler och färgglada textiler. Eller mörka väggar, vita möbler och färgglada textiler. båda variationerna har för och nackdelar. Men frågan är vilket som skulle vara snyggast?
Vad tror ni?
Lila långgardiner i tv-rummet är ett måste känner jag. :)

Igår väntade jag på en köpare av våran lof...

Igår väntade jag på en köpare av våran loftsäng. Och hon kom men smarta jag (kan inte dölja) hårfärgen tydligen tänkte inte att bitarna kunde vara olika. :( så med dom skicka jag 2 höger delar. Så hon fick åka en gång till och hämta 1 vänsterdel. Det var väl iof inte så farligt om det inte var så att dom skulle kapa benen. Och det hade de ju hunnit. :( Blir sååå trött på mig själv iband. Hade absolut ingen tanke att de kunde vara olika. Dom såg ju så lika ut. så finns det någon där ute som skulle vilja köpa en Tromsö loftsäng som är kapad ca: 20 cm tror jag hon sa? 450 kronor.


Inget är som väntans tider ;)

Det är vad de säger iallafall. Jag tycker dock det beror på vad man väntar på.
Just nu väntar jag på att det ska komma en och hämta en av våra 2 loftsängar. Så skönt att få en såld iallafall. Dels blir vi av med nått som bara tar plats och så är pengar alltid välkomna.
Snart skulle jag kunna köpa den där syskonvagnen ;) så mycket har vi sålt och vunnit. Dock har vi betydligt viktigare saker att stoppa de pengarna och det känns surt. Men men min tid kommer väl också.

Har ni kunnat unna er saker när ni varit mammalediga?

Denna blev det idag. :) En enkel kladdkaka...

Denna blev det idag. :) En enkel kladdkaka att göra. Ingredienser: 150 g smör eller margarin 2 ägg 3 dl Strösocker 1 1/2 dl vetemjöl 1 msk Vaniljsocker 3 msk kakao Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Smält matfettet. Vispa ägg och rörsocker pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Sikta ner i smeten. Tillsätt matfettet. Häll upp i formen. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera kladdkakan med lite vispad grädde eller creme fraiche samt frukt eller bär.


Idag fyller våran prins precis 4 månader. ...

mms_img102387548 (MMS)

Idag fyller våran prins precis 4 månader. Lilla killen börjar bli stor. :( istället för tårta fick han smaka mango. Ja vi fuska och körde efterrätt innan nått annat men tror han överlever ändå. Våra andras allra första har varit grädde och tzatziki och dom har överlevt. Men iallafall mango var det första våran prins smaka och han blev som galen. Ville bara ha mer. ;) 1/4 av burkens innehåll förssvann.


Blev lite mer än tomtarna. Lite tidigt kan...

Blev lite mer än tomtarna. Lite tidigt kanske men granen blev naken. Sugaren kom fram och när lilleman fått mat och Noomi ren blöja ska svabben och dammvippan fram också. Lika bra att ta allt på en gång. Och innan min andra hälft är ledig som han är imorgon så slipper han och vi kan bara umgås istället. <3


Idag får tomtarna bege sig ner i kartonger...

mms_img-12499538 (MMS)

Idag får tomtarna bege sig ner i kartongerna igen. Julen är en härlig tid så stakarna i fönstrena får vara kvar en stund till. Men Noomi gillar verkligen inte tomtar så för att hon ska våga gå överallt så ryker de. ;) ses nästa år :oD


Händelselös dag. Har tvättat ikapp. Blev d...

Händelselös dag. Har tvättat ikapp. Blev dåligt med det under helgerna men nu så. :) sen var vi på besiktning av lilleman och han har redan kommit upp över 8 strecket. :/ och 68 lång. Vart ska detta sluta ;)


Sätta sig med min julklapp från min underb...

mms_img180914796 (MMS)

Sätta sig med min julklapp från min underbara familj <3 en liten stund. Perfekt sysselsättning för att kunna ta det lite lugnt. :)


Det nya året startar med att det snöar :/ ...

mms_img109157541 (MMS)

Det nya året startar med att det snöar :/ det kunde ju kommit för 3 veckor sen tycker jag. Lite sent för min smak.


Nytt år

Då var det nya året startat.
Jag ser verkligen fram emot detta år även om jag HATAR att stå i centrum. ;) Men snart ska det börjas planeras för dubbeldop på våra små <3 Då hamnar man ju tyvärr i fokus med dom.
Och om det blir som vi sagt och vill så blir det även bröllop för våran del. Beror mycket på ekonomin men ett budget bröllop kan ju även vara helt underbart. Jag känner att allt inte behöver kosta för att det ska bli underbart. Dock kommer jag nog behöva hjälp med den planeringen från vissa då jag inte är så bra och det brukar tyvärr inte bli som jag planerat. ;) Men med andra ord i år kommer jag bli FRU Johansson-Ukne <3

Jag älskar dig <3

RSS 2.0