Lycka

Idag var vi in till stan en sväng och kikade på bebisen.
Vilken lycka. =O) Den levde rövaren där inne. Ler
K tror det blir en flicka han sa att den såg ut som Cornelia. =oD
Hoppas också på en tjeja men det får gärna bli en liten påg också.
Huvudsaken är att h*n kommer till oss välskapt och uten problem.

Annars har det inte hänt mycket idag. Ville hinna mycket nu när jag för en gång skull var ledig men så slött det blev. Visste inte vart jag skulle börja så det var ju inte så lätt.
Fastnade tyvärr här istället men ska nu göra lite nytta tänkte jag medans lillan sussar en stund.

Hoppas ni har en bra dag.
Denna har inte varit mycket sol men underbart ändå


Köttfärslimpa

Ikväll blev det köttfärslimpa potatis och sås. Mums.

För er som vill ha kommer här recept på köttfärslimpa. Har hur många receptböcker som helst men endast en som innehåller just köttfärslimpa. Det som är en så enkel och vanlig maträtt.


Köttfärslimpa.
 
4port. Tillagningstid ca 1½ TIMME

ca. 400 g köttfärs
3/4 havregryn eller 4 msk ströbröd
1msk potatismjöl
2 dl vatten eller mjölk
1 tsk salt
1 ägg
1 krm vit- eller svartpeppar
ca 1 msk finhackad lök, gärna fräst
1 tsk oregano
1 msk margarin helst flytande
½ msk soja


Värm ugnen till 250 grader.
Mät upp havregryn eller ströbröd och potatismjöl i en bunke.
Blanda med vätskan.
Låt svälla minst 10 minuter. Lägg i färs och salt och blanda väl.
Rör sedan ner ägg, peppar, oregano och lök.
Allt ska bara vara väl blandat, arbetas färsen för mycket blir den seg.
Forma färsen på ett stort ugnssäkert fat till en knubbig limpa.
Blanda margarin och soja och pensla på.
Sätt in fatet i mitten av ugnen, sänk genast temperaturen till 175 grader och stek ca 1 timme.
Ös över lite sky efter halva tiden.

Servera direkt med det tillbehöret ni vill ha finns många allternativ.

Smaklig måltid


Bilden är lånad från google.


Blir man klokare ju fler man skaffar?

Har haft en soft jobbar dag idag. Eller vi har fått massa gjort känns det som. Men den har varit soft för jag jobbade med underbara människor. Då känns allt mycket lättare. =o)
Men lite trött är man allt. Kan ha att göra med tidiga uppstigandet. Imorgon börjar jag iallafall inte försen 9. =o) Så underbart. Sovmorgon.

Lillan vilar lite efter dagis och jag sitter här och kika lite mammakläder. Är såååå sugen att köpa det nu. De 2 grav innan har jag inte tänkt så mycket på det. Gick i det jag lyckades ha på mig som jag hade hemma. Men nu är jag mer sugen på att köpa mammakläder. Det ser så skönt och mysigt ut.
Och får vi bestämma blir det ju minst ett till sen så det är ju inte onödigt känns det som.
Men vad ska man köpa då? 1 psr byxor och en klänning har jag redan köpt. Byxerna blev jag förälskad i så ett till par byxer tror jag men sen då?

Några förslag eller erfarenhet på sköna mamma kläder?


<3

Allt känns sååå bra just nu. Förutom min lilla trötthet just nu fast förhoppningsvis är det bara imorgon, Söndag och nästa vecka sen slipper jag gå upp så jätte tidigt som jag får när jag börjar 7. Klockan 5 är lite jobbigt att traska upp för att sen vara på jobbet en dag för att sen ta hand om hem och lite trötta ungar då de också gått upp tok tidigt.
Ärligt hatar jag verkligen att gå upp före 7 på morgonen nu för tiden.

Men förutom tröttheten känns det mesta såå bra. Har fått sysselsättning fram till mammaledigheten. Eller så långt jag orkar. Och jag får göra roliga saker. Även om det känns snurrigt just nu och lite som jaha vad kan man göra men det kommer med tiden ju mer jag lär känna dem. =o)

Imorgon är det dock "vanligt" jobb så jag kommer nog vara lika trött då. =o( 

Och hemmet skulle jag vilja ha någerlunda färdigt innan parveln kikar ut också. Gillar inte tanken att den lilla ska vara här med slipdamm och målarfärgslukter osv. Men vi får se.
Ska ta cyklar till barnen först och främst. Sen dra med min älskling och välja färg. =o)

Ska gosa med de små <3 innan det är dags för sängen blir ju tidig morgon för dom imorgon igen =o/

Tjingeling


Ett steg närmare

Ja idag ble det ännu ett steg närmare ett bättre hem.
Fick en värmepump installerad idag så nu är det inte mycket kvar. Fast det som är kvar är det som vi ska ta tag i också och jag hade redan kunnat vara igång men vi måste ju vara två som bestämmer färg och sånt till väggarna.
Hoppas och håller tummarna att sambon ska ta tag i det också snart. Fast en sak har jag märkt och när det gäller hemmet som jag ändå tycker är mycket eftersom vi bor där är att han känner tvärt om skynda långsamt. Men bil och tv ja det skulle helst varit köpt igår om han fick beställa. =o( Kan ju kanske ha med att göra att han inte är hemma så mycket. Men ändå så är det en hel familj som är hemma betydligt mer. =o(


Varför inte?

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1452004/flerbarnsmorsan?claim=b8a3c38fbmg">Följ min blogg med bloglovin</a>

=o)

Har varit en slappar dag idag =o) Gör inte så mycket då det var behövligt. Igår kväll kunde jag knappt gå för värk i ryggslut/ena skinkan.

Har sett fram emot sängen på kvällarna nu en vecka tillbaka. Först för det är så skönt att få sträcka och sen för på kvällarna har jag känt något sprattlande i magen. Så mysigt fast det bara är sprattel just nu. Idag kände jag även det när jag satt här. Magen börjar bli större också fast än så länge tycker jag att det bara ser ut som jag är tjock.
Ska börja ta bilder så småningom tänkte jag. Roligt att ha.

Nu ska det mysas med lilla <3 och sambo. De stora <3 är ute och leker.


Mina <3 förra året i Norrköping


Vårsol och underbart

Blidde inget jobb för mig idag. Kände i ryggen och svanskotan att de sa ifrån.
Så jag pratade med chefen och hon förstod mig. Var ju ändå 7:e dagen jag jobbade igår.
Tror 6 dagar är lagom nu när jag också ska växa och det händer mycket i kroppen.
Har haft problem med de 2 andra tjejerna också så jag vet ju vad jag har att vänta mig.

Problemet idag var bara att jag kunde ju inte låta bli att grejja hemma. Så mycket som fått varit nu när jag jobbat så ryggen känns värre idag än igår. Men ska bara plocka undan lite sen ska jag försöka vila kroppen. Kanske blir på söndag när älsklingen är ledig. =o)

Tänkte traska ner på samhället och hämta ett paket. Vet vad det innehåller och hoppas de passar.
Har köpt en fin mamma sommarklänning och ett par mammabyxor. Då jag inte har många kläder jag kan ha just nu =o( Har ju inte gått så långt men magen har ändå växt lite så det jag använder är byxer med resår mage och tights. Mina jeans är för små. Kan knäppa dem men sitter super hårt så ett par fina byxer ville jag ha. Har hört att det är skönt med byxer med stöd för magen så jag ville prova sånna.

Annars ska jag fixa tvätten sen blir det nog vila rygg tror jag faktiskt. Får vara bra för idag. =o)

Hur har era graviditeter varit har symtom som värk och sånt kommit tidigare ju fler graviditeter ni gått igenom?


<3


Måste lära mig.

varför är jag så snäll för?
Blir jobb på fredag också och jag som såg fram emot lite andrum efter 7 arbetsdagar i rad.
Men är ju för snäll. Känner att jag måste passa på så länge kroppen säger att det är oki och pengarna behövs ju. Finns massor med hål att stoppa dom i.
Tur man har mycket till bebben men en babyvakt skulle jag vilja ha så man kan sitta ute om det är fint och skönt i september/oktober likaså nästa sommar medans de sover här inne. Likaså så att de kan sova där uppe och vi ändå kan vara här nere. Hörs ganska dåligt från sovrum till tv rum, en baby bilstol måste inhandlas också. Vi har ju haft turen att kunna låna av bröder men de har ju fått bebben för inte så länge sen och ska vi ha fler sen är det skönt att äga en egen, ett skötbord är vi också i behov av så visst finns det hål att stoppa massa pengar i.
Så jag måste ju tacka ja känns det som. =o/

Helgen har jag dock lovat mig själv och barnen att vara ledig. så vi får umgås lite. =o)

Kika in på banken en snabbis nyss. Hoppades att jag skulle fått ersättning som jag skicka in för 2 veckor sen men icke. En vecka till med dåligt med pengar. Suck
Varför ska det vara så.
Iof spelar det ingen roll om jag får jobba lika mycket nästa vecka då det inte går åt så mycket när vi båda jobba men ändå så är det många hål att stoppa dom i.

Vi får se hur det blir nästa vecka med jobb. Har bara en dag just nu men det kan ju ändras har man märkt.

Ska kika om stora <3 är på väg hem nu. Såg bussen komma och åka nyss. Hon har varit på badresa ner till i Västervik idag. =o) Ska höra om hon haft det bra. Lilla <3 sussar skönt i soffan. Sambon är på någon kurs eller nått i Sthlm så det blir ensam kväll med de små <3. 

Tjingeling


Lilla Cornelia ute i vårvädret ungefär samma datum förra året.=o)


Känns i kropp och knopp

Har varit välldigt dålig uppdatering känner jag. Men jag lever iallafall.
Har bara spenderat mina senaste veckor på jobbet. Efter flera månaders torka då kommunen ägde stället så har jag nu jobbat 7 dagar av 9 och har 2 dagar kvar. Skulle jobbat 3 dagar i påsk också fast då låg jag ju i sjukdom. Som det känns nu är jag glad för jag var det. För det känns i kroppen och knoppen att jag jobbat 5 dagar i rad. Blir samanlagt 7 dagar i streck sen ska jag försöka vara ledig iallafall fre,lör och sön. Ryggen, svanskotan och knät måste vila känner jag. Plus att jag har massa att göra här hemma som jag vill göra innan jag blir för stor och otymplig.

Vi har ju bestämt att flytta ner Cornelias rum hit ner så hon får ett lekrum här nere med bebben, matsalsbordet ska in i köket. Vi måste även byta sovrum om vi ska få plats och de stora barnen ska då få egna rum så det blir total omorganisering här hemma =o) Me like. Fast jag är ju så att har man bestämt sig så vill jag att det sker nu. Vi ska även byta färger på väggarna och det hade jag velat ha gjort igår. =op Tyvärr har inte sambon samma intresse för den snabbheten om det inte gäller typ ny tv eller bil =op Sen vill jag ju helst ha det färdigt innan jag blir för stor och innan huset fylls med ännu en liten då blir det ju ändå tillräckligt att hitta på.

Tv rummet fixade jag dan efter sambon sa att vi nog behöver göra om. =o) Ska försöka flytta vitrinskåpet idag tänkte jag då är tv rummet färdigt sen =o)


Annars går tiden fort har hunnit komma till v. 17 (16+1). redan. =o) Ja det är så
vårat 4:e barn väntas. Beräknad 26 september. =o) Så härligt fast all värk i rygg/svanskota som man känt med de andra 2 har kommit betydligt mycket tidigare denna gång. =o(
Men just tanken på en liten till här hemma gör att man längtar...


Bebisen 12v och 2dagar gammal.


Före och efter

Var ju och klippte mig förra veckan. Nöjd blev jag verkligen. var precis som hon visste vilken stil jag är =o) Dit går jag tillbaka nästa gång. Och pricken över i här nere är att det är billigt att klippa sig. =o) I Flen/Katrineholm har jag fått betala över 300 här nere fick jag betala 220. Är stor skillnad för de som inte är gjorda av pengar.





Före klippning





Efter =o)

En helg man gärna glömmer

Ja denna helg skulle jag jobba få massa pengar eftersom det är storhelg och jag skulle jobba nästan alla dagar då. Men med min tur så blev jag såklart magsjuk dan innan jag skulle jobba. så det var ju bara ligga nerbäddad istället. Det var inget min rygg gillade heller =o( tur är väl att det går över relativt fort fast man blir ju så däven efter och man ska ju vara hemma minst 2 dagar efter symtomsfri så jag missa verkligen alla storhelgsdagar =o(.
Ibland är inte livet med en direkt. Vi som verkligen behöver pengarna också =o(

RSS 2.0