Vårat bidrag till nya året för att hedra d...

mms_img-75315578 (MMS)

Vårat bidrag till nya året för att hedra de som inte kunde va med oss. <3


Tyvärr lite dålig bild men räkcoctailen so...

mms_img131522455 (MMS)

Tyvärr lite dålig bild men räkcoctailen som serverades till förrätt. Mycket god var den. Det hade älskling och jag lyckats bra med om jag får säga det själv ;)


Dagens meny består av Räk coctail till för...

Dagens meny består av Räk coctail till förrätt, inbakad fläskfilé med potatisgratäng till varmrätt och glass med exotiska frukter till efterrätt. Efter det blir det lite ost och kex. Tror jag kommer rulla fram sen. ;)


Bra start på nyårsafton. Min kära mor bjöd...

mms_img-96106574 (MMS)

Bra start på nyårsafton. Min kära mor bjöd oss på en utsökt frukost. <3


Nu har jag eller vi bestämt nyårslöften. :...

Nu har jag eller vi bestämt nyårslöften. :) iår ville jag ge löften som skulle hållas. Och dessa 4 kommer hållas det ska vi se till då vi kommer lägga dom tillsammans :) första är att vi ska bli bättre med vårt förhållande och våra barn på alla sätt och vis det andra att vi ska fullfölja det vi tänkt i sommar och det sista att vi ska få bättre ekonomiskt. :) det är nått vi kommer hålla vet jag. :) <3


Snart är då detta år till ända. Går så otr...

Snart är då detta år till ända. Går så otroligt fort. Året som varit har innehållit det mesta. Inte så mycket sorg dock. Och det är skönt. Glädjen har varit den överväldigande biten. Och det gillas. Det absolut bästa var när vi fick våran prins till oss i september. :) Det är med öppen famn och varmt hjärta jag välkomnar 2012 tillsammans med den bästa jag någonsin träffat. Så ser vi fram emot ett år med mycket glädje och massa kärlek. Detta år kommer överträffa alla år om det blir som vi tänkt. <3 så från johansson-ukne familjen säger vi GOTT NYTT ÅR!


Lagom när vi skulle äta frukost idag trodd...

mms_img937557034 (MMS)

Lagom när vi skulle äta frukost idag trodde jag vi höll på att få inbrott. ;) men se då kommer älsklingen hem. <3 vilken underbar överaskning. Och inte nog med det. Han hade med sig dessa till mig. Ibland kan han verkligen ;) det är dels därför jag älskar han så mycket och för att han är han. <3


Idag fick Milan ha julklappen från Vickan ...

mms_img820392124 (MMS)

Idag fick Milan ha julklappen från Vickan & Danne. Grönt får bli hans färg så otroligt söt prins. :)


Idag provade jag och småtjejerna min julkl...

mms_img-58510450 (MMS)

Idag provade jag och småtjejerna min julklapp från min älskling <3


Idag vaknade jag och var raderad. ;) hmm v...

Idag vaknade jag och var raderad. ;) hmm vad menar hon nu tänker säkert ni. Och det ska jag berätta. Jo jag har varit missnöjd och vantrivts med mycket. Har inte varit den mamma jga önskat och som jag tänkte att jag skulle. Inte heller den flickvän (dock kan det bero på motparten också men men man måste ju börja någonstans för att få en ändring) så då tänkte jag inatt innan jag somnade att imorgon när jag vaknar är jag raderad så börjar vi om helt från 0. Vi bildar våran familj och liv nu from med idag. :) så idag är jag raderad eller ominstallerad eller pånyttfödd. Ja använd det ord ni tycker. ;) så välkommen onsdag. Får vi se hur länge barnen tänkte sova idag. ;)


;) ni vill inte veta vad denna dam tänker ...

;) ni vill inte veta vad denna dam tänker på. :op kan säga att jag blir trött på mig själv. ;) nej men tänker mycket på hur vi ska ha det här hemma. Inte sådär så vi ska byta rum och grejjer igen för är riktigt nöjd just nu förutom vårat sovrum. Skönt att ha lekrum där uppe om jag ska vara där och hänga tvätt eller bara ta det lugnt som jag ska unna mig så småningom så slipper man se stöket som lätt blir i det rummet också. Och skönt att ha de stora barnens rum där uppe då de är sämst på att städa så då kan ni tänka er hur det ser ut då jag endast kommer plocka där kanske en gång i månaden för dom MÅSTE lära sig!! Lilla rummet är ju mitt lilla krypin. Har blivit lite förråd till det som ska säljas eller ner i källaren också men men. Sen kommer vi hit ner. Köket kan vi inte göra så mycket med. Det fyller sin funktion iallafall tv rummet är i min smak för trångt men eftersom vi har så mycket saker kan vi inte göra något åt det :( samma med sovrummet. Det var sååå bra och lagom med saker. Men sen kom julen och det blev mycket saker helt plötsligt. :( så nu går hjärnan på högvarv om man kan ha de sakerna på annat sätt. Det som är är ju att vi har för bortskämda barn. ;) och vi också för vi har för mycket saker. :) men med storleken på familj måste vi ha förvaringsutrymme. Egentligen behöver vi mer tom. ;) och lära gå vagn och så måste vi ju ha eftersom vi fortfarande har bebis och vem vet kanske kommer fler. ;) när barnafödandet är färdigt och de växt upp och vi kan sälja av saker kommer det bli tvärtom. Då kommer det bli för tomt istället. ;)


Cornelia <3 är ute och går med en av henne...

mms_img-55884867 (MMS)

Cornelia <3 är ute och går med en av hennes julklappar. Denna fick hon av farmor och farfar. Förutom blåsten var det en underbar "vår"dag. :)


Så skönt. Idag vaknade barnen halv 10. :) ...

Så skönt. Idag vaknade barnen halv 10. :) skönt att få sova ut var det. Dagen blir så fel dock. :( man kommer efter men vad gör det egentligen. Vi har ju all tid att göra det vi ska. ;) skulle behöva ner på byn men vet inte om jag ska dra ut lilleman som är förkyld. :( får bädda ner ordentligt.


Hmm jag trodde Dagmar dragit sig vidare. M...

Hmm jag trodde Dagmar dragit sig vidare. Men så började det blåsa igår igen och nu blåser det massor hör jag. :( gillar inte. Låter som huset ska rasa snart. Frågan är vem det är som spökar nu. Kanske dagmars fästman. ;)


Dagen börja lite sådär. Konstig i hals och...

Dagen börja lite sådär. Konstig i hals och småsnorig. Men hade inte väntat mig annat då lilleman varit hostig/snorig på mornarna. Inatt har det blåst satan. Dånat som sjutton. Låtit ungefär som när lastbilarna kör förbi här. Såg att fågelbordet rasat ner och gått sönder. :( får se om vi kan laga det. Nu har de iallafall mat i naturen.


Jag är så nära att byta abonent just nu. I...

Jag är så nära att byta abonent just nu. I två dagar har det varit mest nätverksfel på telefonen så jag har knappt kunnat blogga bildmedelandena har kommit fram nästan ett dygn efter jag skickat dom och facebook har jag inte kunnat kolla. Wordfeud har knappt gått heller. Kommer ju så långt efter så irriterande. Men nu verkar det ordnat till sig. Vi får se imorgon för nu blåser det friska vindar ute så då lägger det väl av för det. :/ idag var iallafall älskade pappa på besök. Mycket trevligt. Sen efter det fira vi lite jul hos Görel med familjen Magnusson, Ukne också mycket trevligt. Imorgon blir det mycket plock ska försöka hinna minst en tvätt också. Har kommit efter med sånt dessa dagar nu. :( sen blir det fika hos Görel där även Ankarsrum kommer. Mycket flängande. ;) men nu ska jag försöka sova om jag lyckas i denna blåst.


Noomis outfit idag var julklapp från Vicka...

mms_img-26071957 (MMS)

Noomis outfit idag var julklapp från Vickan och danne. Så underbart söt blev hon. Tack så mycket.


Cornelias outfit idag blev julklapp från V...

mms_img209033256 (MMS)

Cornelias outfit idag blev julklapp från Vickan och danne. En underbar onepiece fick hon också. :) tack så mycket


Milans outfit idag blev julklapp från bäst...

mms_img-43453301 (MMS)

Milans outfit idag blev julklapp från bästa farbror/gudfar Jonte. Han tyckte självklart Milan skulle ha en milan body. ;)


Juldagen är här och lilleman och jag är do...

Juldagen är här och lilleman och jag är dom som välkomnat den. Vet inte om jag sovit för hårt för vakna med skallebank. Men älsklingen intog ju starka drycker så kan ha med det att göra. ;) idag fortsätter firandet hos Görel med trevligt sällskap från familjen Magnusson och Ukne. Först ska jag montera lite julklappar som barnen fick igår och krama min far som skulle komma ner och hämta hund. Men allra först en brusis och dusch för att bli människa. God fortsättning på er


God Jul & Gott Nytt År Önskar familjen Joh...

mms_img573480832 (MMS)

God Jul & Gott Nytt År Önskar familjen Johansson-Ukne


Brist på mat är det ju inte. :)

mms_img202127173 (MMS)

Brist på mat är det ju inte. :)


En mysig Jul hos bästa svärföräldrarna, Jo...

En mysig Jul hos bästa svärföräldrarna, Jonte, Vickan, mor och Görel är nu slut. Fick så mycket fina julklappar så dom kommer jag kunna leva på hela året. ;) barnen vart också mycket glada för sina. :) och mycket fint fick dom också. <3 så imorgon ska denna mamma montera. :) försöker få iväg mms till vissa människor men det går inte. :( har försökt hela dagen. Börjar tröttna på tele2 kan jag säga. Men nu ska jag försöka sova lite. <3


Varför ska allt ploppa upp så sent i tanka...

Varför ska allt ploppa upp så sent i tankarna för. :( hade jag kommit på det betydligt tidigare hade jag kunnat glädja någon där ute. Förstår inte att jag tar åt mig så mycket nuförtiden heller. Förut har jag tyckt synd om dessa individer men inte känt så starkt som jag gör nu. Nu kan jag mer känna att jag vill göra något. Så nu har jag och sambon diskuterat att nästa år ska vi fixa det i oktober/november. Tror inte jag fattat att det finns sånt i sverige heller. Men tyvärr gör det ju det. Det som är för oss en självklarhet är inte för andra. Våra barn kan njuta imorgon av både god mat och massa klappar medans många barn inte får någon klapp alls och här har mina underbara barn 2 överfulla leklådor som dom aldrig rör i sitt lekrum. Även om det är begagnat är det ju nått nytt för någon annan. Så någon som vet vart man kan lämna in begagnade leksaker så fattiga barn kan få får gärna höra av sig. Men som sagt skulle varit snabbare så det kunde bli julklappar men men


Vad känslan i kroppen kan ändras. Nån veck...

Vad känslan i kroppen kan ändras. Nån vecka där jag känt väldigt många gånger att jag ger upp och skiter i allt så fick jag den där härliga lugna känslan idag. Den känslan där jag bara njuter av att vara mamma där det inte fanns några måsten. <3 den känslan vill jag jämnt ha.


Julklapp från Vickan och danne. Nya favvo ...

mms_img-11932697 (MMS)

Julklapp från Vickan och danne. Nya favvo plagget förmodar jag att det kommer bli. :)


Idag fick vi underbart besök av barnens fa...

mms_img-16054181 (MMS)

Idag fick vi underbart besök av barnens faster och gudmor Vickan :)


Idag för 9 år sen klockan 16.35 blev jag m...

Idag för 9 år sen klockan 16.35 blev jag mamma För första gången. <3 mamma stod för oron den dagen. ;) jag för lugnet och pappa hängde bara med. Dagen innehöll irritation för det tog så lång tid för dom att undersöka mig. Jag skulle minsan till Eskilstuna och handla julklappar. :) men 12 skrev dom in mig. Sen gick allt av bara farten och ut kom mitt största <3:e tös. En underbar barnmorska hade jag som stötta mig hela vägen eftersom jag var själv och det gjorde allt så lätt. Hon växer för fort. Och mamma älskar henne så otroligt mycket!! Grattis min stora jänta massa pussar från din familj <3


Ligger med xtra filt på och huttrar. Såå k...

Ligger med xtra filt på och huttrar. Såå kallt inne. Och då är det ändå 2 plusgrader ute. Tänk om det hade varit minus 20-25? :/ skulle göra vad som helst för en kamin värme nu. ;) det är en mysig värme. Eller tätare fönster. ;)


Vilken dag. Så skönt att kvällen är här. H...

Vilken dag. Så skönt att kvällen är här. Haft en milan som inte kunnat sova om han inte legat hos mig :( så har inte blivit så mycket gjort som jag velat. Men köttfärlimpan fick barnen dock lite sent, renbäddat blev det, färg fastna i mitt hår, vagnen blev putsad och klappar inslagna. Sen kom mormor och fira madde, och farmor, farfar och Jonte kom ikväll. :) så en superglad stor tjeja ligger där uppe i sin säng. :) hon blev så glad för sina klappar. Smurffilmen kika hon och cornelia på under dagen som hon fick av mormor. Jätteglad över att få åka på Disney on ice med farmor och farfar. :) och jättetrollet fick massa pussar. Men det som glädjen lyste mest för var nog Nintendo 3ds:et. Som hon fick av familj och släkt. Och imorgon blir hon stora tjejen. <3


Idag finns det också saker att göra. Men i...

Idag finns det också saker att göra. Men idag är en dag med ettans växel i igen känner jag. Fick en underbar sovmorgon som resulterade i skallebank. :/ men det som ska försökas hinnas med är slå in sista klapparna, fixa köttfärslimpan till lunchen, städa av med sugaren både uppe och nere, bädda rent vår säng och plocka här nere, torka av ena vagnen som ska säljas imorgon och ev. Slänga i lite färg i huvudet. Men hälften är snabba saker eller saker som kan vänta så jag fixar nog allt idag. :op


Nu har skinkan varit i ugnen. :) så imorgo...

Nu har skinkan varit i ugnen. :) så imorgon bitti blir det äkta julskink smörgås. ;) funderar på att försöka slå in de sista julklapparna ikväll. Är ju såååå tråkigt. Den första är rolig och om det är fyrkantiga går det an. Men jag har ju redan slagit in en fyrkantig. Det räcker. :op ska nog börja spara söta påsar man får ibland och dekorera de lite juligt så är det bara stoppa i sakerna ;) Ola-Conny fick flytta ner idag för han satt där uppe och skrek efter oss. Men ljudnivån på barnen har varit väldigt hög idag så vet inte om det har gjort honom orolig. Han har förflyttat sig från ena stället till andra väldigt fort. Ska ge honom några dagar så får vi se sen. Han har halva buren täckt iallafall så han kan gömma sig. Nähä nog talat nu ska jag försöka få noomi att somna så jag har kraft kvar att slå in klappar. Annars får jag göra det imorgon. Madde ska ju få sina imorgon. Hon åker ju på fredag sen. Kommer bli så tomt. :(


2 av milans systrar tyckte han skulle vara...

mms_img10450078 (MMS)

2 av milans systrar tyckte han skulle vara lite julfin. Gissa vilka? ;)


Idag fick älskade Morgan lämna jordelivet....

Idag fick älskade Morgan lämna jordelivet. Jag tyade inte att se han kämpa längre. Dock var han piggare idag än igår men hade jag låtit han leva hade det bara dragit ut på ett lidande för han. Vill tacka alla som hjälpt honom vidare. Nu får han sträcka ut sina vingar i skyn om det nu finns ett liv efter. Får vi hålla tummarna att Ola-Conny inte blir deprimerad när brodern försvann. <3 vila i fred Morgan.


Blev en impulstur in till stan för att köp...

Blev en impulstur in till stan för att köpa klappar idag. En sak kommer jag aldrig gilla med vintern och det är väglaget. Sitter på helspänn ända tills jag parkerat bilen. Så var jag inte förr. Då var jag iof ung och dum. ;) nu har man ju betydligt mycket mer att leva för. :)


Det här levererades hem till mig idag. ;) ...

mms_img-21301758 (MMS)

Det här levererades hem till mig idag. ;) dock var det av svärmor och inte mamma men goda är dom.


Ja vad har vi gjort idag då. Varit nere på...

Ja vad har vi gjort idag då. Varit nere på byn en snabbis, fikat med mor här hemma, plockat, drömt sig bort och intagit 2 lätta maträtter. Känns som man inte gjort mycket men ändå känns det som man inte setat mycket heller. :/


Idag valde lilleman en tröja vars text lyd...

mms_img635995778 (MMS)

Idag valde lilleman en tröja vars text lyder: Tycker du jag är charmig skulle du träffa min farmor. Och det är sanna ord. :) snart rullar han nog runt från rygg till mage också min "lilla" kille. Han gör tendenser till det. Säger bara. Det går för fort. :(


Dagen har handlat om glädje och sorg. Skra...

Dagen har handlat om glädje och sorg. Skratt och tårar. Glädje för familjen och dess knäpphet. :) sorg för en av mina älskade nymfar är dåliga. Han har varit hängig en tid men försökt gjort allt för att se om han piggat på sig. Nu har han dock försämrats markant. Dom döljer väldigt länge när de är sjuka så det är nog inte långt kvar. Är nog troligt att han ska få somna in under de närmsta dagarna. Kan säga att tårarna har runnit. Även om jag inte hunnit ha de så länge eller att de blivit så tama än så har man ju ändå fått ett band till dom. Ska snart upp och titta till han igen och hålla tummarna för han blivit piggare.


Far & son gos såhär på söndagen. ;)

mms_img119889297 (MMS)

Far & son gos såhär på söndagen. ;)


Idag blev det debut för en av tre tröjor v...

mms_img-23346432 (MMS)

Idag blev det debut för en av tre tröjor vi köpte på octobermarknaden. Lilleman har ju varit lite för liten. Men idag så. ;) texten på denna tröja lyder: Tycker du jag är tuff skulle du träffa min farbror. ;) Dock är hans farbor inte så tuff han är den snällaste och lugnaste som finns men man kan ju vara tuff på olika sätt. Och i barnens ögon är farbror tuff.


Lilleman ser helt förskräckt ut. ;) i vänt...

mms_img-17081482 (MMS)

Lilleman ser helt förskräckt ut. ;) i väntan på ett litet morgondopp.


Kikade på bröllopsfixaren förut i tron att...

Kikade på bröllopsfixaren förut i tron att sambon skulle vara borta länge. Han är ju inte så förtjust i kärleksfilmer. Men vem dimper hem mitt i? Jo <3 som tur var somna han ganska fort så jag fick titta färdigt på den. ;) nu kan jag dock inte somna. Förstår inte att jag har sådana här nätter. Jag är för pigg för att somna och när jag väl blundar så ligger jag och tänker på ALLT. Vad som skulle vara fint att ha på väggarna. Vart man skulle kunna hitta dom, vad jag ska göra imorgon. Om vi har nått gott att smaska på eller att jag är törstig och massa annat. Så tröttsamt.


Var inne och kolla min blogg nyss och såg ...

mms_img760002933 (MMS)

Var inne och kolla min blogg nyss och såg en miss. Tydligen lägs bara en bild in när man bloggar från telefonen så måste lägga till en bild då den inte kom med. Det är på mitt livs kärlek som skulle vara med i inlägget där mina hjältar var för han är en av mina största hjältar tillsammans med mina barn. Så mycket motgångar som vi fått varit med om under vårat förhållande skulle vilket förhållande som helst kunnat dött ut. Men med hjälp av varann har vi lyckats hålla det vid liv. Många skulle tyckt det var lika bra att ge upp vi har snarare blivit starkare och när jag känner mig hopplös och nästan ger upp står han där och bär upp mig. Han är en av anledningarna till att man med glädje blickar framåt och inte gräver ner sig i nuet. Just därför är han min hjälte!


Ligger och försöker få mina små <3 att sov...

Ligger och försöker få mina små <3 att sova. Lilleman sussar gott just nu men kommer vakna snart då han alltid gör det. ;) noomi somnar snart hoppas jag. Sen ska det mysas lite med de 2 större <3 innan de ska sussa. Min andra hälft är på julbord med hans jobb så han får jag nog somna utan ikväll. Men det unnar jag honom. Kan ju vara det sista han gör med jobbet. Det jobbiga när han blir onykter är att det brukar kännas som jag får baksmällan. :op vi har delat upp det så tydligen. ;) så dagen efter brukar jag bli trött och få skallebank. Får se om det blir så imorgon också då. Nu är det myspys iallafall. Ha en underbar kväll på er.


Dom säger att det finns en för alla där ut...

mms_img257293469 (MMS)

Dom säger att det finns en för alla där ute. Och jag kan inte annat än hålla med. Dock vet jag att man kan älska flera samtidigt. Jag älskar min sambo överalltannat men min kärlek är även hos en annan kille och självklart hos mina tjejer. Brukar tänka det. Hur mycket kärlek får det plats i en kropp. Låt säga att vi skulle få ett till barn skulle jag kunna älska det lika mycket då? Jag älskar ju redan så många så otroligt mycket. Den här andra killen fångade mitt hjärta direkt och kärlek vid första ögonkastet var ett faktum. Han är så fulländad så perfekt. Min lilla Milan


Missa ju bilden i förra haha inte lätt för...

mms_img-18913030 (MMS)

Missa ju bilden i förra haha inte lätt för er att veta hur det såg ut men såhär. ;)


Idag när jag vakna såg det ut såhär ute. :...

Idag när jag vakna såg det ut såhär ute. :) tyvärr var det mer slask än snö. Men det är ju vitt iallafall. ;)


Ikväll somna halva familjen tidigt. :) den...

mms_img168720142 (MMS)

Ikväll somna halva familjen tidigt. :) den som var hemma iallafall. Madde sover ju hos mormor och Natalie är hos sin mamma. uppe var jag och Noomi och vi fällde tårar till svenska hjältar som gick på tv. Eller jag fällde tårarna och noomi digga mest musiken. Man känner verkligen vilken lycka att jag har mina barn som är friska och helt underbar. <3 och vilken lycka jag har som träffat en så underbar kille. Visst bråkar man dock mindre med åren ;) men ibland rensar vi luften men han skulle aldrig röra mig. Det var en av hjältarna en tjej som blev grovt misshandlad av sin fd pojkvän som misshandlat henne även medans de var tillsammans. Fy F-n säger jag bara. Såå otroligt tacksam för livet jag har idag. <3 jag lovar och svär att jag även ska ta vara på det. Bilderna visar mina hjältar <3 det är dom hjältarna jag vill ge min trofé.


Morgonbestyr på Johansson-Uknes krypin. :)

mms_img-54584046 (MMS)

Morgonbestyr på Johansson-Uknes krypin. :)


Idag ska vi välla göra det vi inte hann ig...

Idag ska vi välla göra det vi inte hann igår. ;) kanske kan försöka komma ihåg att vattna de gröna träden också. Tänker på det varje gång jag tittar i fönstret men ändå glöms det bort. Tror dom börjar bli lite ledsna. Haha ikväll ska vi mysa till film tänkte jag. Om det inte är nått annat på tv. Har ingen koll. Madde <3 ska sova hos mormor och hålla henne lite sällis. Så vi har bara de 3 små hemma. Mata lilleman nu tror jag. Han börjar böka i sängen.


Har inte kommit så långt så kommer nog int...

mms_img521156811 (MMS)

Har inte kommit så långt så kommer nog inte hinna med det jag tänkt. ;) vi har haft mysmorgon idag så barnen går fortfarande runt i pyjamas :) men nu ska vi på med kläder för att kissa vovven sen går vi nog upp en stund.


Idag ska jag försöka göra färdigt med flyt...

Idag ska jag försöka göra färdigt med flytt av kläder och gömma undan sakerna jag ska förvara i banankartonger. Städa djurens burar också och tvätta lite. Tror medlena räcker till 2 maskiner så det får det bli. Kanske gå upp med lite kläder för försäljning till svärmors jobb annars gör vi det imorgon. Vill verkligen lyckas sälja så jag kan köpa den där syskonvagnen. Och en ståbräda. Såg en kanon igår dock såg jag den bara hos tillverkaren så måste leta återförsäljare till den. Så har lite att göra idag. Cornelia <3 fick vara hemma från förskolan idag. Hon var sovandes imorse. ;)


Jag ger upp snart. Går i ide. Ena dagen så...

Jag ger upp snart. Går i ide. Ena dagen så andra en helt annan.


Idag har jag faktiskt lyckats att inte gör...

Idag har jag faktiskt lyckats att inte göra så mycket. :) har varit skönt. På fm. Handlade jag med mor iof. Vi tog gusum för ovanlighetens skull. ;) nu tillagas tacopaj som jag varit sugen på. Vet dock inte om jag är det nu mår lite småilla. :/ men men.


Nu är det en sån där rolig natt igen. När ...

Nu är det en sån där rolig natt igen. När det ta mig sjutton inte går att somna. Man ligger och blundar och verkligen känner hur omöjligt det är. Inget trött är jag heller. Tittat på film har jag gjort för att försöka kalla fram tröttheten men icke. Kommer vara super trött imorgon bitti misstänker jag. Snälla kan någon snäll själ komma och klubba ner mig? ;)


Dagens lunch bestämdes av cornelia <3 korv...

mms_img-13146975 (MMS)

Dagens lunch bestämdes av cornelia <3 korvstroganoff serverat med ris. Hmm vi brukar köra den slappa varianten och köpa mix. Men det var bara ställa sig och improvisera. Lite starkt kanske det blev men det gick ner. ;)


Mammas söta tomtegumma <3

mms_img-13911543 (MMS)

Mammas söta tomtegumma <3


Det är jobbigt att vara på lucia firande ;)

mms_img-11017829 (MMS)

Det är jobbigt att vara på lucia firande ;)


Jag & noomi slängde ihop en banan & chokla...

Jag & noomi slängde ihop en banan & chokladkaka som står i ugnen till luciafikat. ja jag vet att man kanske ska ha lite mer lucia/jul relaterat fika då men K saknade den kakan i helgen så det blev det nu. Noomi <3 inspekterade iallafall varje sak jag gjorde så hon kan snart göra den själv. Men när choklad/mjölet skulle ner i smeten skaka hon på huvudet så det var inget bra. :) sen bar vi ner milans byrå så han också har kläderna här nere. :) och jag har mina i min provisoriska Walk in garderob (måste kolla hur det stavas på engelska) ;) har massor annat i den också men det fixar vi sen. Längst in ska det ändå vara lagringsutrymme då vi behöver det. :) Snart hämta cornelia <3 sen fixa lunch och sedan plocka in tvätt och städa av matbord. Finns en som tycker hon ska visa att hon är mätt på ett sätt som gör hela bordet kladdigt. ;)


Nu är jag på väg tillbaka känner jag. Det ...

Nu är jag på väg tillbaka känner jag. Det onda jag skrivit om förut är att jag känt mig världelös som mamma. Det har känts som det enda vi gjort är att bråkat. Spelar ingen roll vem av jäntorna det varit så har det varit höga röster. På kvällarna är det inte långt till tårar för man mår så dåligt över allt bråk. Vet inte alla tankar som flugit runt. Världelös förälder har jag känt mig som iallafall. Men nu känner jag lycka igen. Jag kan tänka tillbaka och känna att vafan tjaffsa vi om det för. Och varför bråka jag och cornelia när hon inte åt. Iof är det för jag är orolig. Hon är så liten och äter hon inte blir hon ju mindre. :( finns ju inget kvar av henne. Och upplevelsen att de bara lyssnar när man höjer rösten tog överhand. Dom lyssnar ju ännu mindre då. :op just det där att uppfostra barn är en utmaning. Speciellt när de är lika envisa som mor sin och har ett lika bra humör som henne. ;)


Så underbart att bli väckt av noomi och kä...

Så underbart att bli väckt av noomi och känna sig utvilad. Tro att klockan är runt fem halv sex för att se att den är två. Då kan jag ju inte gå upp. Och somnar jag igen kommer man väl bli trött för att man sover för mycket om jag nu var utvilad. Hur gör ni om ni vaknar mitt i natten utvilade?


Ännu en i "bekantskaps" kretsen har lämnat...

Ännu en i "bekantskaps" kretsen har lämnat detta jordeliv. En från tiden då jag jobba på IVT. Minns denna person vagt bara men ändå känns det. Alla ska vara odödliga i mina ögon. Man blir lite låg när just döden nämns. Tänker på eventuella familjer dom lämnar efter sig. Och då kommer jag alltid och tänka på mina närmsta. Vill ju inte mista någon. :( det är också beviset att tiden går för fort. *suck*


Ja dom lyckades ju väldigt bra. Mina små <3

mms_img188537382 (MMS)

Ja dom lyckades ju väldigt bra. Mina små <3


Granklädning :) tom noomi hjälpte till. ;)

mms_img119045220 (MMS)

Granklädning :) tom noomi hjälpte till. ;)


Så skönt

<3 utan barnen skulle jag inte vara något. Älskar dom över allt annat <3


Så skönt när barnen fixar julstöket när en annans julstämning uteblir. ;)
Hämtade upp granen och barnen blev så glada så det var bara släppa loss dom på den. :op Kunde jag fixa köket sålänge. Det kommer nog bli den finaste granen vi någonsin haft.

Nu blev det stiltje på sysslorna. :) fick ...

Nu blev det stiltje på sysslorna. :) fick en liten sovande noomi på magen och en vaken liten milan så nu ska det gosas med barnen istället. Cornelia önskade pepparkakor så det ska nog serveras också. Hon åt bra på lunchen så tycker hon förtjänar några pepparkakor. Hann med lite iallafall. Plocka in alla säljkläder så de inte står ivägen som ni såg i förra inlägget, 2 maskiner hängda och intagit lunch. Cornelias och noomis kläder nertagna. Ska försöka hinna plocka upp granen också. Den har jag tänkt ta upp många dagar men har inte blivit. :/


Snälla tomten hjälp mig att hitta platsen ...

mms_img207576098 (MMS)

Snälla tomten hjälp mig att hitta platsen där vi kan ha granen! Börjar tro vi får ha den där uppe i hallen som madde sa :p Diskutera med han igen om vagn och nu har han väl funderat antar jag. Första rektionen är alltid negativ men efter en stund blir det med positivt. Jag vet inte men jag känner igen det :) har en liten far som också är så. ;) men iallafall när han fick se bilder så tyckte han den såg smidig ut iallafall. Och priset var ju inte farligt. Många vagnar kostar ju mellan 5000-8000 så skulle jag få ihop de pengarna skulle det nog inte bli sura miner iallafall. :) men finns andra hål att stoppa pengar i först. Och en byråskötbord ska det nog införskaffas innan. Eller vi får se. Nu ska det plockas igen känner jag. Rensat lillarum som var fyllt med säljekläder. Så två garderober fyllde jag med bara säljes kläder. :/


Nu har jag kommit till en nivå där jag had...

Nu har jag kommit till en nivå där jag hade hoppats att jag aldrig skulle hamna. :( det var absolut inte min tanke när man tänkte på det som barn. Många skulle säga att det inte stämmer och barnen tycker inte det men jag känner det. Det blev verkligen inte som jag tänkt. F*n också!! Måste vända det onda.


Nu är en ny dag startad för en del av oss ...

Nu är en ny dag startad för en del av oss iallafall. Lilleman och K ligger kvar i sängen. Idag är tanken att vi ska åka in till stan och hageby. Kanske även någon leksaksaffär om det inte finns på hageby. Barnen fick pengar igår i present så de ska ev. Få åka in och köpa något för dom. Om vi inte ångrar oss då det är så nära jul. Då får de ju saker, vi får se vad det blir. Först ska mamma komma och gratta barnen. Så dags att sätta fart. :)


:( denna vill jag ha. Dock är det bara öns...

bozz_all (MMS)

:( denna vill jag ha. Finns på jollyroom.se för 2695:- Dock är det bara önskedrömmar. Men så smidigt att de skulle få egna säten slippa oroa sig att noomi ska trycka händerna i lillebror eller peta ut hans ögon medans man kanske tar på sig skorna. Och så skulle man kunna sätta fast noomi ordentligt slippa oroa sig att hon ska ramla ur. Och att man kan vända sätena åt varsit håll. Då kan Noomi titta framåt och jag ändå ha lilleman mot mig som jag vill. :) Och för en gång skull kan jag väl få önska mig en ny vagn. Innan syskonvagnen vi har nu som köptes begagnad för inte mycket så den har betalat sig :) och den är ju bra i sig så har den vagnen jag köpte till Madde hängt med och den köptes för 8 år sen. Den andra vi har här hemma köptes begagnat. Visst är det bra med begagnat men då får man ju räkna med saker också. Denna vi har nu drar åt vänster men som sagt det är bara önskedrömmar. För vi har ju massa vagnar och det är ju onödigt köp. Jag säger inget när han spenderar pengar på spel. Men ska försöka sälja av så mycket jag kommer upp till. Men de pengarna måste nog användas till nått annat. Men det är ju till barnen. Och lite för min skull då. ;) få känna att jag också har nått nytt och fint. Nästa sak jag måste spara till om det inte blir innan denna vagn är en bilstol till lilleman. Han ska ju snart byta. Om 2kg kan han byta men vi får se. Det vill jag helst iallafall köpa ny så man är säker att de inte varit med om krock eller så. Men men blir väl nerröstad där också.


Nu var så helgen åter här

På gott och ont går tiden så extremt fort.
Helgen är åter här. Tycker vi precis gått ur den förra. Men klagar inte mysigt med helg men blir så slö. :(
Ska snart iväg och handla lite dock. Sen på em ska vi fira våra stora barn som fyller den 14 respektive 23. Min dotter åker till sin pappa den 23:e så vi firar henne också nu.
Dock kommer hon få nån liten bakelse eller nått när hon fyller av sin älskade mamma. ;) För att känna att det är en speciell dag.

Har inte så mycket att skriva just nu så jag tar och klär på barnen istället och åker och handlar lite.

Ha en underbar helg alla.

Ibland känner jag att jag också vill ha et...

Ibland känner jag att jag också vill ha ett meningsfullt liv. Det roliga är att skulle man fråga vilken människa som helst skulle de säga att jag har ett väldigt meningsfullt liv. Barnen jag har välsignats med gör det extremt meningsfullt & händelserikt. :) så vad är det då som fattas mig? Vad är det som gör att jag inte känner mig nöjd? Jag börjar bli sååå trött på att det alltid ska vara nått. :(


Redo för jul i vårt hus. :)

mms_img-18500023 (MMS)

Redo för jul i vårt hus. :)


Tog ju upp missbruk för en tid sedan och n...

Tog ju upp missbruk för en tid sedan och när jag var ute på förmiddagspromenaden idag kom jag och tänka på ett sjukt beroende jag har. Vet inte om det är beroende eller mest rädsla för att hamna i vardagslyxen där man gör absolut ingenting på hela dagen. Jag är iallafall beroende av att alltid ha nått att göra. Som möblera om, rensa i barnens rum eller storstäda. Ja alltid måste det hända nått. Det är inte många dagar som jag bara är det har att göra med att jag är livrädd att om jag inte gör nått några dagar så blir jag så bekväm med det så man inte tar sig för att göra nått efter det. Man börjar leva i vardagslyx. Skulle kännas sååå fel. Sambon jobbar och sliter och jag ja jag svullar i soffan med barnen. Nej det skulle inte finnas på kartan hos mig. Sen kanske jag är sjuklig då jag får inre stress av allt jag ska hinna med som jag egentligen har all tid i världen att göra och som egentligen kanske inte behöver göras men men. Eftersom det finns terapigrupper för det mesta undra om det finns det för hur man undviker att hamna i vardagslyxen men ändå kan unna sig att slöa. ;)


Nu är alla barn hemma och ligger i sängarn...

Nu är alla barn hemma och ligger i sängarna. Madde <3 hämta vi ute vid skeppsgården där hon spenderade dagen hos en kompis. Måste säga att det är riktigt otäckt att köra nu. Gillar inte att köra i mörker annars med tanke på djuren man kan krocka med och nu när halkan kommit är det ännu värre. Tyckte inte det förr men tror mina barn fått mig att vara mer rädd om livet. Tänk att inte få se sina barn växa upp. :( eller om det skulle hända dom nått. Fy. Så om ni ser en grå Opel som kryper fram nu när vintern kommit kör bara om för det är bara jag som är ute på vägarna. ;) speciellt på okända vägar och i mörker. :)


Underbar utsikt på förmiddagspromenaden. :...

mms_img179772349 (MMS)

Underbar utsikt på förmiddagspromenaden. :) underbart att vara mammaledig när man kan unna sig detta medans de små <3 sover.


Märkte att det snöar när jag rastade hunde...

Märkte att det snöar när jag rastade hunden. :) mysigt. Det ska bli spännande att se hur vitt det kommer vara imorgon när vi vaknar. :)


:) även lekrum färdigställt. Eller kommer ...

:) även lekrum färdigställt. Eller kommer nog alltid finnas små saker man kan göra. Som tavlor ska upp lampor flyttas osv. Men det grövsta är färdigt. Riktigt nöjd faktiskt. :) barnens sovrum ska bara sättas upp tavlor likaså vårat sovrum. Lillarummet ska tömmas på klädkartonger och de små barnens kläder ska ner. :) sen ska det andra projektet göras. :) en liten gå in garderob. Ja jag vet vad det heter men kunde inte stava till det på engelska. :) ska fundera om det ens är möjligt här nere. :) har alltid velat haft det.


Kunde han där uppe inte bättre? ;) tror in...

mms_img-11477761 (MMS)

Kunde han där uppe inte bättre? ;) tror inte julstämningen blir starkare med så fjuttig snö. Ganska fascinerande att årstiderna kan vara så olika från år till år. Förra året drog jag barnen i pulka nu. :)


Idag har julmusiken strömmat ur högtalarna...

mms_img156387418 (MMS)

Idag har julmusiken strömmat ur högtalarna och julmat har intagits samt glögg. Allt för att få julstämmningen på topp. :)


Hitta inte så mycket julklappar. :( kände ...

Hitta inte så mycket julklappar. :( kände inte alls för att gå i affärer. *Suck*kan bero på alla människor som sprang runt som irra höns eller om det har med julstämningen att göra den har ju inte hittat hem till mig än. :( måste bero på den snön som väntar på sig. Känns mer som höst eller vår ute. Dock börjar kylan komma nu iallafall. Jaja bara hem och pynta lite till för att kanske hitta stämningen.


En utflykt till stan idag för att köpa jul...

En utflykt till stan idag för att köpa julklappar till de barn vi har kvar att handla till. :)


Idag har det varit fullt upp med ommöbleri...

Idag har det varit fullt upp med ommöblering. ;) ja jag vet snart måste jag ha testat alla möjligheter men nejdå några till alternativ finns kvar. ;) och som jag alltid säger. Detta blev bättre. Fast att vi inte gjort detta tidigare är för jag inte velat det då man kommer så långt från de stora barnen som har sitt rum där uppe. Nu hamna dom ännu längre bort också. :/ det är det enda som känns lite sådär. Iof är de ju inte längre bort än en trapp och dom är ju inte ofta i det rummet de gånger madde är där vill hon vara själv så. :) och när klädkartongerna är borta från lilla rummet kommer jag ju spendera mycket tid där uppe. :) men ändå känns det sådär. Har inte sovit på olika våningar förut. :/ separationsångest har jag. Och jag tyckte sambon var knäpp när han hade det. Nu har jag det. :op


Noomi vill gärna sova hos mamma. :)

mms_img108235667 (MMS)

Noomi vill gärna sova hos mamma. :)


Innehåll

Går runt och tänker på vad man skulle kunna skriva om för att bloggen skulle bli intressant. Och jag skulle kunna skriva om så mycket egentligen.
Men sen vet man inte hur mycket det skulle kunna såra eller skada.
Jag vet att vissa saker som jag skulle kunna skriva om även skulle kunna hjälpa andra människor och det skulle även kunna hjälpa mig(oss) då man skulle kunna bolla erfarenheter.
Samhället har ju i dagens läge blivit mer öppet och det mesta är mer accepterat. Ändå så döljer alltför många verkligenheten. Utåt sett bygger de upp en annorlunda bild mot hur det egentligen är.
Våran familj är utåt sett en stark familj. Men i verkligheten fylls den av svagheter, motgångar, problem och missbruk (och nu menar jag inte sprit eller narkotika missbruk. Jag anser att allt man är beroende av är ett missbruk. Som kaffemissbruk, nikotinmissbruk, chokladmissbruk, spelmissbruk, matmissbruk ja läskmissbruk finns också i mina ögon. Jag är missbrukare som så många andra svenskar.)
Det som är verkligt som också syns utåt är lyckan och kärleken till familjen. Många säger att det är mycket och det håller jag med om. Men man ska inte sticka under stolen med att det praktiska också är viktigt.
Frågan är bara hur man ska komma ur missbruken så det praktiska ska bli så mycket bättre.

Några som kommit ur sitt missbruk? och nu menar jag alla missbruk.

Myser

Efter konversationen igår så har lugnet ännu en gång infunnit sig i kroppen. :) Nu ser jag längre än till stupet. Dags att börja bygga bron som ska ta oss dit bara. =o)
Det konstiga är att innan kände jag bara att jag ville flytta härifrån till en annan stad och börja om. Ville hitta det där huset där man kunde få julmysigt och allt. Har en bild i huvudet hur jag vill att köket ska vara. Men efter så har jag känt att jag trivs igen. Kan vara för jag har fått förklara varför jag vill ha så. Inte bråka vi heller för efter ett bråk brukar man ju känna att man är lugnare för man har fått ut så mycket utan nu prata vi. ;op låter som vi aldrig brukar göra det. Men jo jag brukar prata och han lyssna (tror jag) haha nejdå. Men iallafall så kändes det så skönt att få förklara varför och han verka förstå mig också. :) så nu kommer jag kunna ta upp ett av mina stora intressen igen. *glad*
Sen är det det där med brobygget fast först tar vi lunch. ;)

Puss & Kram

RSS 2.0