Istid

Ja det tror jag vi är på väg mot med tanke på hur mycket snö det kommit. Verkar inte finnas något stopp på det.


Jag ser det snöa det var ju roligt hurra. ...

foto0963 (MMS)

Jag ser det snöa det var ju roligt hurra. Ja oj vad snö det kommit inatt. Och mer väller det ner. Tror snart vi blir insnöade. Det var tur att vi åkte och köpte lite julklappar igår så dom har lite ifall det skulle vara omöjligt att komma någonstans sen. Känns dock som vi handla massor men inte det vi skulle. :( ligger här med en liten Noomi<3 vaken och funderar på vad man ska göra idag. Kanske baka något smaskens och städa av lite. Fixa julgardinerna och stakarna där uppe. Kanske ändra om lite i barnens rum. De ska bli sambo igen. Var lite för tidigt att flytta isär kanske. :) annars tänkte jag försöka ta det lite lugnt kanske. Det återstår att se. :)


Snön den bara dalar ner. :) snöar fortfara...

foto0957 (MMS)

Snön den bara dalar ner. :) snöar fortfarande så när det väl small till kom det massor. :) mysigt. Förutom kylan man får på köpet. :( är en väldigt frusen person. Bara man slipper gå ut älskar jag vintern. :) är mysigt med allt det vita. Just nu vill jag dock bara gå i ide. Har världens hosta. Tror jag kommer hosta sönder hals, lungor och huvud. Hoppas antibiotikan hjälper snart. Äter det för halsfluss. Är tydligen inne i en period där Noomi <3 int vill sova heller så tar väl längre tid att bli frisk då man int får tillräckigt med sömn heller. Men men går väl över någon gång hoppas jag. Nu ska jag försöka söva henne iallafall då hon verkar ganska trött. Så man kanske kan få lite mer sömn. Bara madeleine <3 som ska upp imorgon och gå till skolan. Cornelia <3 blir hemma hos mig och Noomi så jag hoppas de sover lite längre imorgon så man får lite sovmorgon. :) en mysig syskonbild på våra minsta.


Jag som ville ha snö har nu fått det med r...

foto0955 (MMS)

Jag som ville ha snö har nu fått det med råge. :) det här var en bild vid 4 tiden ungefär och det har snöat hela kvällen. :) så det blev liknande vinterstart som förra året. Då det kom jätte massa snö över en natt. Nu kommer det iof över kanske två dagar. Vi får se. :) här hemma är det sådär. Vet int om vi kanske håller på att bli förkylda. :( skulle bara fattas det direkt efter halsfluss. Suck


Idag blev det lite ommöblering i vardagsru...

Idag blev det lite ommöblering i vardagsrumet och lite i cornelias lekrum. . men är långt ifrån färdig så kom tillbaka inom en snar framtid. :) nu ska jag däremot sova en stund då lillan somnat. :)


Inte klokt. Ibland kan tanken komma då jag...

foto0945 (MMS)

Inte klokt. Ibland kan tanken komma då jag funderar på vad livet går ut på. Och ikväll kom inte den tanken men ganska nära. Satt och tittade på Noomi när hon låg i sin säng och prata med sin sängmobil och bara fylldes av otrolig lycka. Så underbart söt. Och detta leende man möts av när man pratar med henne. Det är något alla ska få uppleva någon gång i sitt liv tycker jag. Just den lyckan och kärlek man känner för sina barn. Tanken som flög över mig var. Vad skulle jag göra utan mina älskade tjejer. Visst kan man bråka med dem men kärleken finns alltid där nära. Och det är aldrig långt till snacket och förlåtelse kramen. Kan tänka mig att det inte blir bättre när de blir äldre. Ler. Men att se på mina barn är det vackraste jag sett. Den bästa utsikten man kan ha. Och den utsikten gör mig otroligt lycklig. Väldigt svårt att förklara sin kärlek till sina barn för den är enorm! Här ligger min minsta tjej i sin säng när hon nu blivit 2 månader. <3


Idag blev det en liten kladdkaka med banan...

foto0935 (MMS)

Idag blev det en liten kladdkaka med banansmak. Vi är piggare efter sjukdomarna nu iallafall. I veckan tänkte jag skriva upp adventstäd på schemat. Det är ju första advent i helgen. Och vi ska ta en tripp ner till ullared just nästa helg så vill ha det färdigt tills dess. Det går så fort. Våran minsta föddes i sep och det är redan första advent. :) ser fram emot dec är så mysigt med allt ljust och förhoppningsvis snö. Vad önskar ni er i julklapp?


Inte blir det så mycket uppdatering här. :...

Inte blir det så mycket uppdatering här. :( känner lite att de 2 första månaderna nu som vi varit hemma har gått i sjukdomens tecken. Sjukdomarna avlöser varann. Speciellt på cornelia <3 :( nu däremot är det jag, sambon och Madde som är sjuklingar. :( Madde vet vi har halsfluss. Och troligtvis har vi också det då det är samma symtom. Så troligtvis hade cornelia det innan och då förstår jag att hon inte ville äta. :( nu däremot har hon varit på dagis 2 dagar och har börjat hosta på nätterna så frågan är ju vad det blir för sjukdom härnäst. Dock måste jag säga. Peppar peppar att lilla Noomi klarat sig bra. :) och bättre på nätterna har hon blivit också. Fast inatt vill hon inte riktigt sova. Skriker gör hon dock inte utan mer ligger i sin säng och pratar med björnarna. :) får se när hon tröttnar på det och vill sova. :) nu ska jag nog gosa lite med henne iallafall.


Såhär pigg är man klockan halv 4 när man v...

foto0923 (MMS)

Såhär pigg är man klockan halv 4 när man varit duktig tjeja och somnat tidigt på kvällen. ;)


Efterbild på frisyr. :) efter frisören åkt...

foto0911 (MMS)

Efterbild på frisyr. :) efter frisören åkte mor, jag och de minsta barnen ner till byn så mamma köpte vinterskor och julgardiner och jag postade ett paket. Sen köpte vi till en kycklingsallad som vi åkte hem och fixade efter att hämtat madde då hon kommer hem så sent med skolskjutsen och efter ytterligare tre affärer då vi var smått snurriga, den blev mycket god iallafall. Efter det fixa vi till oss lite med nya färger i håret på mig och mor. Hon fick rödare ton och jag förbättrade det blonda med lite röda stänk. Madde <3 ville också så hon fick en liten röd slinga. Sen kikade vi lite kläder på nätet. När mor gått in till sig va det mys med barnen innan de skulle sova. Nu är det bara Noomi <3 som inte riktigt vill. :( annars har dagen varit underbar. :) hur har eran dag varit?


Före klipp. Efter bilder kommer i nästa in...

foto0908 (MMS)

Före klipp. Efter bilder kommer i nästa inlägg då det inte gick att ladda upp flera kort förra gången. Dock har jag överflödiga kilon kvar efter Noomi så är inte så nöjd med mitt ansiktsutseende just nu. :( ska ju som sagt försöka bli av med det så småningom. Har varit så mycket sjukt på barn här hemma och jag har inte heller varit så kry så vi har mest haft innetjänst men nu börjar det lugna ner sig så nu är det dags. :) på måndag sätter jag igång. Längtar.


Dagens outfit blev present från ankarsrum....

foto0905 (MMS)

Dagens outfit blev present från ankarsrum. :) gillar verkligen byxorna. De är en favorit i klädlådan. :) nu har hon börjat jollra som sjutton. :) när jag kom upp idag låg hon vaken och prata med indianerna på tavlorna. kommer nog bli som sina systrar munnen går i ett hos dom. :) så ni kan ju tänka er hur det kan låta hemma hos oss. :) hur är era barn? Pratglada eller mer tystlåtna?


Fortsättning nya jag

Ska söka vem jag egentligen är. Jag känner lite att jag tappat bort mig själv på vägen hit. Har nog med att göra att jag inte känt mig hemma någonstans och under året i Norrköping så försvann jag lite på vägen tror jag för det var där det blev en förändring med mig =o( Vantrivseln med staden tror jag har med allt det att göra. Så nu när jag triv ska jag hitta mig själv igen för mina barns skull och för sambons skull.

Så bort med det gamla och fram med det nygamla glada, optimistiska, skämtsamma, jag bryr mig inte vad andra säger osv. jag. =o)

Så idag ska det börjas med snabb förändring. Frissan. Hittade en supersnygg frisyr här på nätet så den får det bli. Har ju haft kortare än det då min älskade sambo klippte mig en gång. =o) Då kände jag hur det blev kortare och kortare tillslut så hade jag hår som en militär. =op Men det fungerade och jag passa i det så.
Ska försöka ta före och efter bilder och lägga upp här imorgon.

Men nu måste jag skicka <3 1 till skolan, hoppa in i duschen sen väcka <3 3 och 4 för att rasta hund sen frissan då. =o)

Ha en underbar dag.


Idag blev det bullbak. Hade inte så mycket...

foto0900 (MMS)

Idag blev det bullbak. Hade inte så mycket att göra. Lillan är fortfarande sjuk. Och det verkar bli sämre igen. :( jobbigt att se.


Nya jag

Nu har jag bestämt att jag ska finna mig själv. Även få bort gravkilona/godiskilona.

Så det kommer nog bli mycket skrivande om just det. Hur det går med vikt. Och mig. 
Ska försöka skaffa det som jag gillar att göra också. Såå någon som har ett wii spel till salu =op 
Eller nintendo 64. =o)

Busfabriken idag var helt oki. Är så stimmigt där så man blir så snurrig i huvudet. Men barnen tyckte det var roligt. Speciellt mini som sov hela tiden =op
På tal om henne så verkar det bli en halvjobbig natt igen. Hon finner inte riktigt ro. =o/ De sa att det troligtvis är kolik men jag vet inte riktigt.
Någon som haft ett kolikbarn som kan berätta hur ni kom på det?


idag blev det en tur till busfabriken med ...

foto0885 (MMS)

idag blev det en tur till busfabriken med barnen. :) och lilla mini tyckte det var jobbigt. :)Hon sov hela tiden. Hadde en bild på det också men tydligen blir det bara en bild när man lägger in inlägg från telefonen. =o(


Kladdkaka med banansmak

Enkelt recept på en god kladdkaka med banansmak.

Timglas Tid: 45 minuter, varav 15 minuters jobb
Portioner 8 portioner

Ingredienser:

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten.
Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet.
Rör i det smälta smöret.
Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter) som man kan smörja om man vill. (Jag brukar använda teflonform och smörjer inte den.)
Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur. Förvara den därefter i kylen tills servering. Den blir ännu godare efter ett par dagar i kylen och håller sig där i åtminstone en vecka. Man kan också frysa kakan.



Bilden är lånad från www.recepten.se


Banankaka

  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Ingredienser

    Gör så här

    Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.
    Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

    Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

    Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula pecannötsglass.


    Dagarna bara springer iväg.

    Känner att jag inte hinner något på dagarna. Springer mest runt i lägenheten. Ut med hundar. Laga mat till barn och mor. Tvätta kläder, dammsuga ja det är väl det jag gör. Så nu vet ni mitt dagsschema. Haha

    Men igår vek jag av. Först tog vi en promenad och träffa läkaren sen en promenad till svärmor och åt lunch. Åkte hem med mor och stallde mig och baka. =o) Så igår blev det en choklad och banan kaka.

    Idag blev det också bak då den kakan vart så ljuvlgt god så fick jag mersmak. Så idag blev det kladdkaka med banansmak. =o) Vet inte riktigt hur den smakar än men den ser god ut. Så jag vill dela med mig av recepten till er. Lägger in det på 2 nya inlägg.

    Hoss läkaren gick det bara bra. Lillan har ett unikt bröstben då jag känt som en kula längst ner på hennes bröstben. Och det var ingen fara. Bara bröstbenet som tillverkades så. Inget hon kommer lida av.

    Och mini växer så det knakar. Hon var dock dubbelt så gammal sen sist vi var där. Men nu väger hon lite över 5 kg och om hon skrev rätt har hon vuxit 4 cm. Tycker det låter mycket men hon har ju någon att brås på =o) Kommer dock inte ihåg om hon sa 54 eller 57 men hon skrev 57. =op

    Nu är det dags för mat hör jag. så lägger in inläggen vid tillfälle.



    Mina underbara tjejer <3


    Här sitter jag och mini och myser. Hon vil...

    foto0883 (MMS)

    Här sitter jag och mini och myser. Hon vill inte sova. Men det är ju det småbarnslivet är till för. :)


    Så var det dags här också. Men efter två s...

    foto0857 (MMS)

    Så var det dags här också. Men efter två smärtfria underbarn så visste man ju att någon gång borde det ju komma att man får känna på det där lite jobbiga som vissa får. Troligtvis har lilla mini kolik. Allt tyder på det. Och jag måste erkänna att det är väldigt jobbigt att hon är så otröstlig. :( man vet inte riktigt vad man ska göra tillslut. Så jobbigt att höra henne lida. Dock tackar jag för det flyttat sig några timmar. Förut kunde hon börja runt 22 kanske och hålla på till mellan 01 eller 03. Då var jag väldigt slut och trodde jag skulle gå in i väggen. Nu börjar hon runt 20 till ungefär 23 och det är normalt att jag är vaken till det så kroppen börjar kännas ganska oki. Dock sover vi nere så vi inte stör pappa. Men priset man får är väldigt mycket i förhållandet. :( glider isär väldigt mycket. Sju iallafall skicka iväg fett inlägg för att kunna sova en stund. Känner lut jag behöver det. :) sov så gott. lägger in en bild på underbara ungen som håller oss isär. Älskar alla mina underbara barn.


    RSS 2.0