Drömmar

Barnen var lite trötta det hördes på dem. De annars så glada barnen var lite gnälliga och tjaffsade mest när de var i lekrummet. Kvällsmat och sen sängen.

Hon hade spenderat en liten stund vid datorn och surfat runt lite. Tittat lite hus då hon vill hålla ögonen öppna efter "deras" hus på landet då han sagt att han gärna flyttar utanför och hennes barndomsdröm alltid varit hus på landet med litet stall så de kan ha liten djurhållning om de vill. Han kommer in och frågar vad hon gör. Tittar runt lite blir hennes svar. Så ser han väl husen och säger med jobbighet i rösten. Så du vill flytta alltså? (såklart hon vill kommer alltid att vilja. Hon vill ju också uppleva sin dröm)
Hon känner besvikelsen i kroppen. Och svaret blir automatiskt nej. Hon ser hur hennes dröm åker tillbaka in i skuggan. Där drömmarna är när de bara är just drömmar och uppfyllelsen är långt ifrån påtänkt än. Den där drömande bilden som funnits i hennes huvud sen hon var liten där det är en kall vinter kväll. Hon sitter med filt och kanske en bok vid öppna spisen(vet dock inte om det heter öppenspis när det är glasruter så man ser brasan men den är inte öppen), man hör knastret från elden och värmen strömmar ut i hela huset. Den värmen som kommer från kaminer är oslagbar. Men han lät henne inte prata färdigt utan vid öppnaspisen avbryter han henne och berättar med en negativ ton att allt luktar av öppna spisar. Kläder och allt. Jaha nästa dröm försvann där kände hon. Besvikelsen blev enorm för henne nu och klumpen i halsen växte. Hon som sagt att hon stöttar honom så han kan följa sin dröm. Hans dröm som han snart får uppleva. Är det meningen att hon ska leva på hans dröm?
Hennes drömmar då? Hennes tankar börjar ta fart. Är det bara hon som vill att bådas drömmar ska uppfyllas? Detta är iof hennes största dröm men den inkluderar hela familjen.
Hon har alltid drömt om att hennes barn ska få växa upp på landet. Få uppleva det livet också.
Kvällsmaten är nu intagen och barnen på väg i sängarna. Hon lägger sig för att söva de 2 minsta. När de somnat efter mycket vridningar och nerläggningar då de sovit middag sent idag, så tar hon med hunden på kvällskissning. Gör sig själv iordning och kryper ner under täcket.
Har han ånger? Han tar hennes hand och pussar den. stryker henne på armen. Pratar med henne som inget hänt. Som om tankarna på flytt aldrig funnits. Han vänder sig så hon kan killa hans rygg och där ligger hon kvar, fortfarande med tankar som far i huvudet. 
Hon kan hålla med om att flytta inte är roligt men hon har alltid velat bo på landet för att inte ångra sig senare.
Hon måste få veta om det är en dröm som skulle just vara en dröm eller om det är en dröm som hon vill uppleva.
Frågan är om hon kommer få uppleva drömmen med han eller om hon ger upp den för att leva med honom och hans dröm?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0